Valilikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Valiliği’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine, İstanbul Valisi Davut Gül, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Ömer Mücahit Öztürk ve Yeşilay temsilcileri katıldı.

İmzalanan protokol ile Yeşilay ilgili projesi kapsamında bağımlılıkla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesi sağlanacak.

“Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadeledeki tecrübesinin aktarılması gerekiyor”

Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadeledeki önemine değinen Vali Gül, “Yeşilay, dünyanın ve Türkiye’nin en kurumsal yapılarından bir tanesi. Çok hayırlı işler yapıyor. Toplumumuzda bağımlılık değişmekle birlikte artıyor. Özellikle günümüzde dijital bağımlılık söz konusu. Bağımlılıkla mücadelede Yeşilay’ın tecrübesinin diğer sivil toplum kuruluşlarına aktarılması ve gücünün iletilmesi gerekiyor. Yeşilay, her sokak ve caddede olmayabilir ama bu şehirde güçlü sivil toplum kuruluşlarımız var. Sivil toplum kuruluşlarının doğru iş yapması ve doğru yerde olmaları ancak Yeşilay’ın tecrübeleri ile olabilir. İçişleri Bakanlığımızın bizleri yetkilendirdiği bu projenin hayırlı neticelerle, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı