Özel sektör, kamu ve yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği sosyal projelerin, girişimlerin ve çalışmaların ödüllendirildiği Toplumsal Fayda Ödülleri töreni  Hilton İstanbul Maslak’ta gerçekleşti.   

Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen Toplumsal Fayda Ödülleri, ülke çapında toplumsal fayda bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve gelenekselleşmesi hedeflenen Toplumsal Fayda Ödülleri'ne 5 ana kategori ile eğitim, sağlık, çevre, kültür-sanat, spor, tarım, kadın, fırsat eşitliği, yerel değerler ve turizm, geri dönüşüm ve atık yönetimi gibi 11 alt kategoride 200’e yakın proje başvurdu.

29 Kasım Çarşamba akşamı Hilton İstanbul Maslak’ta gerçekleşen ödül töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Vali Yardımcısı Sayın Hasan Gözen’in de katıldığı törende, iş dünyası temsilcileri, kamu yöneticileri, akademisyenler, sektörel derneklerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, sosyal girişimciler ve medya mensupları hazır bulundular.

Dünya Gazetesi CEO’su Burcu Kösem açılışta yaptığı konuşmada “Uzun yıllardır gazetemizin son sayfasını yeşil sayfa olarak adlandırarak bireylerin, kurumların, girişimcilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı sürdürülebilir çalışmaları ön plana çıkarıyoruz. Bu yaklaşımımızı Toplumsal Fayda Ödülleri ile taçlandırdık. Toplumsal fayda odaklı çalışmaları samimi bir şekilde ele alan, sürdürülebilir bir şekilde çalışmalar yürüten, somut verilerle faydası kanıtlanmış projeleri değerli jüri üyelerimizle değerlendirdik ve kazananları bu gece ödülleri ile buluşturuyoruz. Geleceğimizin ve gezegenimizin devamlılığı için sorumluluk alan tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum. Toplumsal Fayda Ödülleri’ne ilgi gösteren, başvuru yapan, desteklerini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplumsal Fayda Ödülleri Jürisi geçtiğimiz haftalarda İletişim ve Yönetim Danışmanı Fügen Toksü başkanlığında toplanarak projeleri titizlikle değerlendirdi. Jüri üyeleri arasında yer alan Fark Labs ve ARYA Kadın Yatırım Platformu kurucusu Ahu Serter, Sosyal Sorumluluk Danışmanı ve köşe yazarı Arzu Çekirge Paksoy, TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, Dünya Gazetesi CEO'su Burcu Kösem, Etki ve ESG Danışmanı, Phaida Ventures Kurucusu ve Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Didem Gordon, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi ve Türkolog, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Genel Müdürü Dr. Nimet Elif Uluğ, SEDEFED Başkanı Emine Erdem, TOG ve Sen de Gel Vakfı Kurucusu İbrahim Betil, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Itır Erhart, Çankaya Üniversitesi İİBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Zeynep Karahan Uslu, Dünya Gazetesi Yazarı ve Fütürist Ufuk Tarhan ve Kurumsal Sürdürülebilirlik Danışmanı Yeşim Beyla kategori ödüllerinin yanı sıra birbirinden değerli projeler arasında kadın, çocuk ve engelliler konusuna odaklanan 3 projeye de Jüri Özel Ödülü vermeye karar verdi.

Arslan Alüminyum, Hilton İstanbul Maslak, Kordsa, Limak, Öksüt Madencilik, DFDS, DışYönder, Hepsiburada, RS Otomotiv sponsorluğunda, Ajans Press, Faselis, Karnaval Radyo, Maripossa Blanca, Mezon, Müesser Kurt ve Sena Ofset’in destekleriyle gerçekleşen Toplumsal Fayda Ödülleri töreninin sunuculuğunu Açelya Akkoyun ve Kerem Seven üstlendi.

2023 Toplumsal Fayda Ödülleri’ni Kazanan Projeler

Büyük Ödül

Doğaya Saygı Projesi – OPET

Topluma Değer Katan Projeler – DKP

DKP – Eğitim

Paramı Yönetebiliyorum - HABİTAT DERNEĞİ

DKP – Sağlık

Pembe Lambalar - ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş

DKP – Çevre

Karbon Ayak İzi Çalışması - MERZİFON BELEDİYESİ

DKP – Kültür Sanat

Gaziantep Çocuk Sanat Merkezi - GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

DKP – Spor

VakıfBank Spor Kulübü - VAKIFBANK

DKP – Tarım

1000 Çiftçi 1000 Bereket - CARGİLL

DKP – Kadın

Kadınların Gücü CarrefourSA’nın Gücü - CARREFOURSA

DKP – Fırsat Eşitliği

Gelecek Atölyeleri - SODEXO

DKP – Yerel Değerler ve Turizm

Sentrum - ENERJİSA

DKP – Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi

İyilik için Kirlenmek Güzeldir - OMO

DKP – Diğer

Sepette İyilik – TRENDYOL

Kurumsal Gönüllülük

Kibar Gönüllüleri Okullara Destek Projesi – KİBAR HOLDİNG

Toplumsal Fayda Yaratan sosyal Girişimler

Help Steps – PYUA DİJİTAL

Toplumsal Fayda Odaklı Sosyal Medya Çalışmaları

Yapay Zeka ile Geliştirildi İnsan Eli ile Kirletildi – KOROPLAST

Toplumsal Fayda Yaratan Yerel Çalışmalar

Geleceğe Gol – SOMA ZAFERSPOR

Jüri Özel Ödülü

Keşif Dünyası - HENKEL

Otizmli Bireyler İş Gücünde – EKER SÜT ÜRÜNLERİ

Enerjimiz Eşit - OSMANGAZİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş

 

 

Hibya Haber Ajansı