Hibya, 'Ekonomi Sohbetleri' kapsamında, Ekonomist, Sparta Finance kurucu ortağı Taner Özarslan’ı Hibya stüdyolarında ağırladı.

Sohbet havasında gerçekleşen yayında Özarslan, Türkiye’nin önünde tasarruf eğiliminin artması gerektiği minimum 2-3 yılının olduğunu belirterek, enflasyondan bir anda kurtulmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Özarslan, ülkedeki mevcut politikanın ekonominin yavaşlayacağının görülmesine rağmen uygulanan bir politika olduğunu dile getirerek, “Bu konuda Merkez Bankası’nın ve ekonomi yönetiminin duruşunu takdirle karşılıyorum.” dedi.

İş talebi zayıflamadan enflasyonun düşürülemeyeceğini vurgulayan Özarslan, “İlk politika, makul bir enflasyon seviyesine ülkeyi getirip, orada artık yapısal olarak kalmasını sağlayacak bütün tedbirleri uygulamaktır. Bizim gibi enflasyonu yaşayan Arjantin benzeri ülkeler var. Avrupa ülkelerinde, Amerika’da böyle bir enflasyon yok. Bu kadar yüksek enflasyonla hayatımızı idame ettiremeyiz.” diye konuştu.

Arıkan ise çocukluk ve gençlik yıllarının yüksek enflasyonla geçtiğine değinerek “O dönemde yüksek enflasyonu yadırgamıyorduk. Ne zamanki 2000’lerden sonra enflasyonu makul yerlere çekerek enflasyonsuz hayatın ucundan kıyısından tadına vardık, şimdi yeniden enflasyonlu döneme gelmiş olmak hepimizde şok etkisi yaratıyor.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı