Bilhassa son yıllarda çok konuşulan ve herkesi endişelandiren " uyuşturucu ileti" için " Gençler, hata çocuklar arasında eroin, kokain, metamfetamin, bonzai "kullanımı çok yaygın hale gelmiş.

Aileler başta olmak üzere toplumun her kesimi için alarm zilleri çalıyor.

Uyuşturucu kullanımı 8-9 yaşına kadar indiği yönündeki tesbitler gerçekten endişe vericidir; " Evlatlarımız nereye gidiyor?" dedirten ürkütücü bir vahameti ifade ediyor.

Bilindiği gibi, gençleri alkolizm, sigara ve uyuşturucu gibi kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumak, devletin anayasal görevlerinden biridir.

Uyuşturucu konusunda da son derece vahim ve ürkütücü bir tablo ile karşı karşıyayız.

Çıkarılan " Varlık barışı " kanunlarıyla kara paranın, bilumum suç örgütleri ve uyuşturucu çeteleriyle birlikte ülkeye davet edilmesi ile paralel gelişen bu durum çocuklarımızı ve gençlerimizi çok ciddi şekilde tehdit ediyor.

Evlatlarımız dünyalarını da, ahiretlerini de yakacak bu çok dehşetli afetten kurtarmak ve korumak en önemli gündem maddelerimizden biri olmalıdır.

İHH tarafından yayınlanan çalışmada Türkiye ' de yaklaşık 10 milyon insanın madde ve davranış bağımlısı olduğu, cinayetlerin yüzde 60' ı , saldırıların yüzde 40' ı ve tecavüz olaylarının yüzde 33': ünün alkol ve madde kullanımı olan kişiler tarafından gerçekleştirildiği kaydedilmektedir.

Özelikle gençlimizi hedef alan ve bağımlılık yapan maddeler, parklarda, sokaklarda, metruk binalarda ve atıl durumda bulunan bir çok alanda kolay ulaşılabilen bir hale gelmiş durumda.

Gençlerimizin uyuşturucu ağına düşmesinde ki en önemli etken, gelecek kaygısı ve umutsuzluktur.

Genç işsizliğinin yüzde 30' ların çok üzerinde olduğu, kaçak göçmenlerin ucuz iş gücü olarak istihdam edildiği, işe girme ve terfilerde liyakatın değil de iltimasın ve torpilin egemen olduğu bir ülkede, gençlerimiz mücadele gücünü kaybediyor ve çareyi başka yerlerde arıyor.

Gençlik geleceğimizdir, manaviyat olmadan gençlik ayakta kalamaz!. 

Bir Millletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil inançlı, bilgili, kültürlü ve donanımlı gençleridir.

Atalarımız " sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" diyor gençlerimizin kafası yok oluyor en büyük tehlike budur hepimizin görevidir bunun üzerinde düşünmek ve önlemler noktasında çareler bulmak ve mücadele etmektir yarın çok geç olabilir.

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı