Çin’i Anlamak 2023 Konferansı bugün Guangzhou’da başladı.

Konferansa katılan Taihe Enstitüsü kıdemli araştırmacısı Liu Yangsheng Çin Medya Grubu’na bağlı Çin Global Televizyon Ağı’na (CGTN) verdiği röportajda, Çin’in kolonizasyon, yağmalama ve genişleme yollarına başvuran Batılı ülkelerden farklı olarak barışçıl büyüme yoluyla kalkınma sağladığını vurguladı.

Çin tarzı modernleşmenin yepyeni bir medeniyet türü olduğuna dikkat çeken Liu, Çin’in internet teknolojisi, temiz enerji ve akıllı ulaşım alanlarındaki başarılarının, diğer gelişmekte olan ülkelere teknoloji açısından daha fazla seçenek sunduğunu ve Küresel Güney ülkelerinin kalkınması için yeni fırsatlar yarattığını kaydetti.

Liu, “Dünyanın Çin'i anlaması için Çin'e yönelik olumsuz ve yanlış bilgilerin yalanlanmasına cesaret edilmesi gerekiyor. Örnek olarak, ABD’nin aralarında bulunduğu Batılı ülkeler, sözde seyrüsefer serbestisini koruma gerekçesiyle Güney Çin Denizi ile ilgili konulara müdahale ediyor. Ancak son 50 yılda Güney Çin Denizi'nde seyrüsefer serbestisini etkileyen hiçbir durum yaşanmadı. Batılı ülkelerin suçlamaları tamamen yanlış.” dedi.

Hibya Haber Ajansı