Bakan Koca, 112 acil sağlık hizmetlerinin Türkiye genelinde toplam istasyon sayısının 3 bin 402’e, il sağlık hizmetlerinde kullanılan kara ambulans sayısının ise 5 bin 738’e ulaştığını belirtti.

Bakan Koca, kırsal bölgelerdeki acil sağlık hizmeti istasyon sayısının ihtiyacı karşılayacak şekilde artırıldığını ifade ederek "Ekim sonu itibariyle 112 kara ambulanslarımızla bu yıl nakledilen hasta ve yaralı sayısı 5 buçuk milyonun üzerinde. Yurt içi ve yurt dışında profesyonel anlamda medikal kurtarma ve müdahale hizmetlerinde görev yapmaya hazır 15 bin 466 UMKE personelimiz bulunuyor. Her türlü coğrafi yapı ve iklim şartlarında hastalara ulaşabilme ve müdahale edebilme amacıyla palet takılabilen 232 ambulansa sahibiz. Ayrıca 21 adet önünde kar bıçağı bulunan kombi paletli ambulansımızla (snowtrack) kış şartlarında verdiğimiz hizmetlere tanıksınız." dedi.

6 deniz ambulansın hizmete başladıkları zamandan Ekim sonuna kadar 34 bin 867 hasta taşıdığını açıklayan Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi:

"13 ilimizde konuşlanan 13 helikopter ambulansımız hizmete başladıkları tarihten 27 Kasıma dek 244 organ ve 42 bin 729 hasta, yaralı taşıdı. Ankara ve İstanbul’da konuşlanan 2 uçak ambulansımız ise ilk seferlerinden Eylül sonuna dek 851’ü organ, 18 bin 959 hasta, yaralı taşımış, yurtdışına 43 hasta, yurt dışından ülkemize bin 398 hasta nakli gerçekleştirmiştir."

Bakan Koca, Türkiye’nin Acil Sağlık Hizmetlerindeki gücünün tartışılmaz olduğunu vurgulayarak "Acil Sağlık çalışanlarımızın özverisi hayranlık uyandırıcı. Her biriyle gurur duyuyor, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası sebebiyle kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı