İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel olarak hazırlanan İzBB Yayınları ile hem kente kültürel bir miras bırakıyor hem de kitapseverlerle buluşturuyor. Kitaplar, 30 yıla yakın yazarlık ve karikatüristlik deneyimini taşıyan Ömer Çam ve Duygu Özsüphandağ Yayman'ın kaleminden çıkma özgün eserler olarak öne çıkıyor.

"Limandan Kaleye Gezerek İzmir" adlı kitap, kenti çizimlerle anlatan ilk eser olma özelliği taşıyor. Duygu Özsüphandağ Yayman, kitapta çizimlerin kenti çizerin bakış açısıyla yeniden yorumlamak anlamına geldiğini vurgulayarak, kitabın İzmir'in tarihini ve kültür mirasını vurgulamayı amaçladığını belirtiyor. İzmir'in 8500 yıllık tarihini vurgulayan eser, liman ile kale arasında kalan bölgede tarihi dokuyu yürüyerek keşfetmeyi hedefliyor.

Ömer Çam ise "Hey İzmirli" adlı kitabında, İzmir'in çeşitli özelliklerini 55 karikatürle anlatıyor. İzmirli kavramını ele alan Çam, kitabın hikayesini şehir dışında bir reklam ajansında çalışırken duyduğu "Hey İzmirli!" seslenişinden esinlendiğini ifade ediyor. Kitap, İzmir'in ilçelerine de değinerek yerel değerleri komikleştirmeden yansıtmayı amaçlıyor.

Hibya Haber Ajansı