Avşar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Engelli olmak, kulakların duymaması, gözlerin görmemesi, ayakların yürüyememesi değildir. Engellilik, toplumun bilerek ya da bilmeyerek ötekileştirmesidir.  Engellilik, kamusal alanların çok fonksiyonlu tasarlanmamasıdır.  Engellilik, kamu ve özel sektörün istihdamda yeterince hassas davranmamasıdır.  Kısacası engellilik, toplumsal hayata katılımda karşılaşılan dirençtir. Özgür bir birey olarak kendini hissetmemektir.”

‘Tabularını kıran ve kodlarını değiştiren bir toplum, hayatın her anını engelsiz ve özgür yaşayan bir birey vizyonu gerekmektedir’ açıklamasını yapan Avşar, “Tabularını kıran ve kodlarını değiştiren bir toplum, hayatın her anını engelsiz ve özgür yaşayan bir birey vizyonu gerekmektedir. Engellilerimiz toplumda yeniden konumlandırılmalı, kamu-özel tüm politika ve uygulamalar bu bakış açısıyla yeniden gözden geçirilmelidir." ifadesini kullandı.

Mesajının sonunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlayan Avşar, engelliliğin bir dezavantaj değil, sadece bir farklılık olduğu bilinci ile birlikte daha kolay aşılabileceğini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı