Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 28’nci döneminin açılışı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı mazbata töreniyle gerçekleşti. Başkentin yönetiminde çocuklara doğrudan söz hakkı tanıyan ve çocuklara haklarının öğretildiği Çocuk Meclisi’nde yeni başkan ve asil üyeler mazbatalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın elinden aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eşi Nursen Yavaş ile birlikte Genel Sekreter Reşit Serhat Taşkınsu, Meclis üyeleri, bürokratlar da mazbata törenine katılarak, çocukların heyecanına ortak oldu.

Başkan Yavaş, gençlerin ve çocukların kent yönetimine doğrudan katılmasının önemine vurgu yaparak, çocuklara seslenirken şunları söyledi: "Gençlerimizin ve çocuklarımızın haklarına sahip çıkması bizim göremediklerimizi görmesi ve bize tavsiye kararları ile iletmesi çok önemli çünkü büyük bir kent Ankara."

Başkan Yavaş, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, mahallelerdeki eksikliklerin, ihtiyaçların ve sorunların çocuklar aracılığıyla daha etkin bir şekilde tespit edilebileceğini belirtti. Ayrıca, çocukların güvenliği için parklara kamera sistemleri kurulacağını ve çocuklara uygun hale getirilmesi için açık alanlarda düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Çocuk Meclisi üyelerinin mazbata törenine katılarak heyecanlarına ortak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen 28’inci Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Togay Osman Gedik, “Bu muhteşem meclisin bir parçası olmaktan dolayı büyük bir gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bu çatı altında hepimiz, kararlarda söz sahibi olmak ve düşüncelerimizi özgürce ifade etmek şansını buluyoruz. Bugün burada, 28'inci dönem üyelerimizle birlikte, daha renkli ve daha güçlü bir Başkent için çalışma sözü veriyorum. Meclisimizi daha ileriye götürmek ve Türkiye'deki çocuk meclislerine örnek olmayı sürdürebilmek için, el birliğiyle çalışacağımıza inanıyorum. UNICEF’le işbirliği içerisinde hazırlanan Ankara Çocuk Politika Belgesi’ne sunduğumuz katkılar gibi, bizleri de yakından ilgilendiren her konuda, ‘kararlarda biz de varız’  hatırlatmasını yapmaya devam edeceğiz” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Çocukların, demokratik bir ortamda özgürce fikirlerini ifade etme imkânı tanıyan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tavsiye kararların alındığı Çocuk Meclisi, yeni döneme hızlı başladı. 

Basın Yayın Komisyonu Üyesi Esma Naz Korucuoğlu’nun, “Çocukların tasarımlarının kullanılacağı ve üretimi yapılarak kent içinde kullanımı sağlanacak çalışmalar yapılması”, Eğitim Komisyonu Üyesi Sadık Kerem Kömürcü’nün, “Çocukların güvenle oyun oynayabilmeleri amacıyla, belirli gün ve saatlerde sokakların trafiğe kapalı hale getirilmesi için planlama yapılması” ve Kültür-Sanat Komisyonu Üyesi Zerya Kaleli’nin; “Başkent Çocuk Sanat Akademisi Kurulması” konularında verdikleri önergeler oylanarak kabul edildi.

Hibya Haber Ajansı