İSTANBUL (AA) - Allianz Türkiye ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve Şanlıurfa'ya göç eden çocuklar için spor şenliği düzenledi.

Allianz Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, TEGV Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'na kayıtlı tüm çocuklar için düzenlenen "Allianz Motto Hareket ile MoveNow Spor Şenliği", çocuklara sporun iyileştirici gücüyle ulaşmak; çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine ve gelişim göstermelerine katkı sağlamak hedefiyle gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar da dahil olmak üzere TEGV Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'na kayıtlı çocuklara yönelik şenlik, Allianz Motto Hareket sosyal sorumluluk programı kapsamında düzenlendi.

Allianz Grubu'nun sporun gücüne, spor ve sağlıklı yaşam kültürünün toplumda yaygınlaşmasının olumlu etkisine olan inancı doğrultusunda dünyanın pek çok ülkesinde yürüttüğü "MoveNow" adlı spor şenliği, bu kapsamda ilk kez Türkiye'de düzenlenmiş oldu.

250'den fazla çocuğun katılımıyla Şanlıurfa'da düzenlenen etkinlikte, yaş gruplarına göre planlanmış 10 farklı spor etkinliğini deneyimleyen çocuklar, hareket ederken eğlendikleri ve öğrendikleri dopdolu bir gün geçirdi. Çocuklar, Allianz Türkiye ve TEGV gönüllülerinin eşliğinde; takım çalışması, işbirliği, sorumluluk alma, iletişim kurma gibi becerilerini geliştiren sportif aktivitelere katıldı. Ayrıca paralimpik ve dünya yüzme şampiyonu milli sporcu Sümeyye Boyacı, çocuklarla söyleşi yaparak ilham veren başarısının sırlarını paylaştı.

- "Depremden etkilenen çocukları desteklemeye büyük önem veriyoruz

Açıklamada "MoveNow" spor şenliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Allianz Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gürkan, gelecek nesilleri destekleme sorumluluğundan hareketle, depremden etkilenen çocukların yanında olmaya ve onları desteklemeye büyük önem verdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için bölgeye yapılan yardım çalışmalarına katkıda bulunmanın yanı sıra, özellikle çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek ve yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak amacıyla sahada olmaya devam ediyoruz. Uzun yıllardır TEGV iş birliğinde devam eden ve bugüne kadar binlerce çocuğa ulaşmış olan Allianz Motto Hareket programımızı Şanlıurfa ve birçok ilimizdeki çocuklarla da buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz."

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Sait Tosyalı da Allianz Türkiye'nin uzun zamandır TEGV'e farklı konularda destek verdiğini bildirdi.

Tosyalı, "2016 yılından beri Allianz Motto Hareket Programı ile de binlerce çocuğumuz spor ve sağlıklı yaşam etkinliklerine katıldı. Bugün TEGV Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'ndaki çocuklar farklı spor etkinliklerini deneyimledi ve eğlenceli bir gün geçirdi. Allianz Türkiye'ye verdikleri destek için teşekkür ederiz." açıklamasında bulundu.