Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, her çocuğun kaliteli eğitime erişimini artırmayı ve yaşamları boyunca karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Tekin, “İnsanı merkeze alan, önce insan diyen bir medeniyet ve geleneğin mensupları olarak özel eğitim gereksinimi duyan öğrencilerimize imkânlar verildiğinde hayata kattıkları değerin ve ortaya koydukları başarının, herkes farkına varsın istiyoruz. Türkiye'nin güçlü yarınlarını yetiştiren eğitim ailesi olarak engelli vatandaşlarımız ve özel eğitime ihtiyacı olan evlatlarımıza her türlü desteği sağlama gayreti içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün; milletçe daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı bir tutum geliştirmemize vesile olmasını temenni ediyorum”  ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi” kapsamında düzenlenen Dünya Engelliler Günü programına katıldı. Bakan Bak, “Fırsat ve imkânlara erişim herkes için kolaylaştıkça hayat daha anlamlı olacak. Ne yapıyorsak bir ve beraber.” açıklamasını yaptı.

İŞKUR aracılığıyla 2002 yılından bu yana 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirildiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Çünkü biliyoruz ki engeller birlikte aşılır. Mücadele ve azimleri ile hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizin haklarının korunması, güçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığımızın artırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Aktaş, mesajında şunları kaydetti:

“Biz hayal kuran, hedef belirleyen ve vizyon sahibi her bir ferdimizin elinden tutmaya, yol arkadaşı olmaya hazırız. Bu yolda herhangi bir engelle mücadele eden vatandaşlarımızı sosyal hizmet politikalarımızla destekliyoruz. Çünkü Türkiye Yüzyılı'na ancak hep beraber erişebileceğimize inanıyoruz.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,engelli bireylerin adalete erişimini kolaylaştırdıklarını, adalet hizmetlerinden eşit ve eksiksiz bir şekilde faydalanmalarını sağladıklarını belirterek şunları söyledi:

 “Engelli rampaları, hissedilebilir yürüme yüzeyleri, engelli otoparkı, küpeşteler, danışma birimi, engelli bankoları, engelli asansörleri ve tuvaletleri, sesli yönlendirme sistemleri gibi birçok engelli dostu projeyi hayata geçirdik. Adalet Bakanlığımızda görev yapan 3 bin 976 engelli personelimizle engelleri birlikte aşıyoruz. Azim ve kararlılıklarıyla tüm engelleri ortadan kaldıran, başarılarıyla göğsümüzü kabartan engelli kardeşlerimizin hayat standartlarını iyileştirmek, toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Çünkü biz, birlikte güçlüyüz.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal ve kişisel farkındalığın güçlenmesine vesile olmasını dileyerek, “Tüm engeller birlikte aşılır.” dedi

Hibya Haber Ajansı