Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) 33. Genel Kurulu’nda yeni konsey üyeleri belirlendi. İngiltere'nin başkenti Londra’da 1 Aralık’ta yapılan seçimde Çin, bir kez daha A kategorisinden konsey üyesi seçildi. Çin'in 1989'dan bu yana art arda 18. kez konsey üyeliğine seçildiği bildirildi.

IMO, Çin'in küresel deniz yönetişimine katılımında ve deniz taşımacılığının gelişiminin hızlandırılmasında elde ettiği başarıları överken, gelecekte Çin ile daha yakın işbirliği yapılmasını umduklarını açıkladı. IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, iklim değişikliği alanında, Çin’in IMO'nun sera gazı boşaltımını azaltma çalışmalarına önemli katkılarda bulunduğunu, Çin'in bu faaliyetlere katılım, destek ve katkısından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Denizlerde seyrüsefer güvenliğinden ve gemilerin neden olduğu deniz kirliliğinin önlenmesinden sorumlu Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı bir kuruluş olan IMO’nun karar alma organı olan konsey, iki yılda bir düzenlenen seçimle Genel Kurul tarafından belirleniyor. A kategorisinden üyeleri 10 büyük denizcilik ülkesi oluşturuyor.

Hibya Haber Ajansı