Malatya’daki özel gereksinimli bireyleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “1992 yılından beri 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü olarak kutlanmakta. Engellilik kavramına baktığımızda engellilik kavramının içi nedir diye ona bakmak lazım. Görünen bir uzuv eksikliği kabul ediliyorsa, görünmeyen duygular, hisler esas değerlendirilmesi gereken görünmeyen uzuvlardaki eksikliklerdir.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Engelsiz Yaşam Merkezini inşa ettik. Japonya ile JICA işbirliğiyle Bölgemize hitap edebilecek Engelli Araç Bakım Merkezi oluşturdu. Toplu taşıma araçlarımızda engelli vatandaşlarımızın daha rahat kullanabilecekleri şekilde modernleştirdik. Sanat Sokağı içerisinde DOWN Sendromlu kardeşlerimizin işlettiği bir kafeyi hizmete sunduk. Engelli Kardeşlerimiz için EKPSS kursalar açtık. Kurslara katılan yüzlerce kardeşimiz devlet kurumlarında istihdam edildi. 6 Şubat 2023 tarihinde vuku bulan depremler neticesinde bazı hizmetlerimiz inkitaya uğramış olabilir. Bugün 3 Aralık sizlerin günü sizlerin bu gününü kutluyorum. Malatya’da engelli kardeşlerimizin sağlıklı, huzurlu ve engelsiz bir şehirde yaşamaları için büyük bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Engelsiz bir yaşam dileğiyle.” şeklinde konuştu.

Yazıca: ''Bizleri bu özel günde bir araya getiren büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum''

Malatya Vali Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada, “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız başta olmak üzere büyükşehir belediyemiz, Valiliğimiz sizlerin yaşamlarını kolaylaştırmak için anne ve babalara artı imkanlar sağlamak için gayret ediyoruz. 6 Şubat depremleri ile Malatya’mız çok zor duruma düştü adeta yıkıldı. Yeniden kuruluyor, yeniden yapılanacak. Malatya’mızı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bizleri bu özel günde bir araya getiren büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Özel gereksinimli kora tarafından Malatya Malatya Türküsü seslendirildi. Vali Ersin Yazıcı tarafından, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a “Erişilebilirlik Belgesi ve Bayrağı” verildi.

Hibya Haber Ajansı