Altın geçtiğimiz hafta rekor seviyeye yakın kaydederek, son 2020 Temmuz’dan bu yana kaydettiği en yüksek seviyeyi kaydetmiş oldu. Geçtiğimiz haftaya 2036 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, hafta boyu ralli içerisinde olurken, yeni haftaya da 2149 dolar/onsla rekorla başlamış oldu. Altın genel olarak İsrail-Filistin savaş gerginliğinde güvenli liman olarak öne çıkmasının yanı sıra, FED’in faiz artırım döngüsünden sona gelindiği beklentisini fiyatlamaya çalışıyor. Zayıflayan dolar ile birlikte güçlenen altın sürecinin bir süre daha devam etmesi beklenirken, altının 2000 dolar/onsun üzerinde kalmasıyla birlikte yeni rekor gelebileceği beklentileri artmış olacak.

 

Gümüş de altının rallisine eşlik ederken, geçtiğimiz haftayı da yeşille kapatmasıyla birlikte üst üste yedinci haftayı da artıda kapatmış oldu. 25,27 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, geçtiğimiz haftayı 25,47 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 0,8 kazancı hanesine yazdı.

 

Platin geçtiğimiz haftayı yeşilde tamamlamasına rağmen, altın ve gümüşün rallisine eşlik etmekte zorlanmaya devam ediyor. 929 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 937 dolar/onstan haftayı tamamlarken yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

 

Paladyumun üzerindeki satış baskısı geçtiğimiz haftada devam ederken, dördüncü haftayı da üst üste kayıpla tamamlamış oldu. Paladyum 1011 dolar/onstan başladığı haftayı 1005 dolar/onstan kapatarak yüzde 0,5 kaybı hanesine yazmasının yanı sıra haftanın kaybeden tek kıymetli madeni oldu.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı