Köksal, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanmak üzere TBMM’ye verdiği soru önergesinde şunları dile getirdi:

“Afyonkarahisar Dinar Belediyesi’ne bağlı Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanların katledildiği iddiaları hayvan severler tarafından kamuoyu gündemine taşınmış ve kaymakamlık tarafından soruşturma başlatıldığı duyurulmuştur. Bu bağlamda; Dinar Belediyesi’ne bağlı Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi’ndeki iddiaların araştırılması için daha önce kaç şikayet gelmiştir?

Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi’nde kaç hayvan öldürülmüş, istismar edilmiş ve yaralanmıştır?

Hayvanların korunması için faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezine, hayvanlara eziyet eden kişilerin işe alımından kim sorumludur?

Hayvanlara eziyet edilen kişilerin sadece savunmasını mı alınacaktır, yoksa işlerine son verilerek belediye tarafından oluşturulacak şikayet ile hukuk önünde de gerekli cezayı almaları sağlanacak mıdır?

Bu tip olayların son bulması için rehabilitasyon merkezlerinde yapılan görevlendirilme şartları ve yetkinliklerde değişikliğe gidilecek midir?”"

 

Hibya Haber Ajansı