URFA -  Şenyaşar ailesinin adliye binası önünde açtığı  “Adalet Sergisi”ni gezen HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin, “Adalet sarayındaki hakim savcılar biraz vicdanlı davransınlar ve mesleklerinin gereğini yapsınlar. Anne ve oğlunun talebini yerine getirsinler” dedi. 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 542’nci gününde sürüyor. Ailenin, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve adli tatilin bittiği adli yıl açılış günü olması nedeniyle, adliye binası önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda açtığı “Adalet Sergisi”ne ziyaretler devam ediyor. Adalet Nöbeti boyunca çekilen fotoğraf, Emine Şenyaşar ve adalet konulu çizilen karikatür, 14 Haziran 2018 tarihinde yaralıların saldırıya maruz kaldığı ambulansın fotoğraflarının yer aldığı sergiyi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü ziyaret etti. HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin ile HDP Urfa İl Eşbaşkanları Aliye Kızıldamar ve Ahmet Atış’ın yer aldığı HDP’li heyet, aileden maruz kaldıkları hukuksuzluklara dair bilgi aldıktan sonra sergiyi gezdi. 
Ardından konuşan HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin, “Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit, 542 gündür adliye önünde adalet istiyorlar. Talepleri katillerin yargılanması. Yaşamını yitirenler geri gelmeyen bunu onlar da biliyor ama istiyorlar ki hukuk adalet yerini bulsun. Hastane dosyasında gizlilik sürüyor. Bir çocuğu tek kişilik hücrede tutuluyor. Adalet talebine bugüne kadar bir cevap verilmedi. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Gerçek bir adalet için bu adaletsizliğin ortadan kalkması gerek. Bu hukuksuzluk son bulmadan bu ülkeye adalet gelmeyecek. Adli tahlil bitti. Adalet sarayındaki hakim savcılar biraz vicdanlı davransınlar ve mesleklerinin gereğini yapsınlar. Anne ve oğlunun talebini yerine getirsinler. Adalet gelmeden anne buradan ayrılmayacak. Artık yeter. Hak hukuktan bahsedenler annenin sesini duysunlar. Bugün bir 1 Eylül, bu adaletsizlik son bulsun. Bütün Urfa halkları Emine Şenyaşar'ı unutmasınlar. Herkes anne ve oğlunun direnişini desteklemeli. Onurlu bir barış ve adaleti getireceğiz. En büyük gücü anne ve oğlundan alıyoruz” şeklinde konuştu.
Heyet bir süre aile ile birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.