EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği merkezinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda iş insanı katılım gösterdi. 9 Ocak 2023 tarihinde kurulmuş ve gayrimenkul yatırım fonu ekosisteminde ilk etki yatırımı olarak dikkat çekmiş olan söz konusu fonun, bölgenin gelecek vizyonunun bir parçası olmak isteyen, geçmişte TARKEM ortağı olmayı çok istemiş ancak olamamış küçük ve büyük her ölçekteki kurumsal ve bireysel nitelikli yatırımcıları kabul ettiğinin belirtildiği etkinlikte konuşan EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, kurum olarak, bölgesel kalkınma, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik alanlarında TARKEM ile olan işbirliklerini güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

EGİAD’ın da ortakları arasında yer aldığı TARKEM- Tarihi Kemeraltı İnş. Yat. Tic. A.Ş ve Re -Pie Portföy ile İzmir’i ve etki yatırımcılarını ilgilendiren fon süreci ile üyelerini bilgilendirmek istediğini vurgulayan Yelkenbiçer, Tarihi Kemeraltı’nın gelişimi için her türlü çalışma ve desteğin içinde olduklarını ifade ederek, “8000 yıllık İzmir tarihinde ticari, kültürel ve sosyal değerleriyle önemli yeri olan Kemeraltı bölgesinin cazibesini ve itibarını tekrar geçmişine yakışır hale getirilmesi için yapılacak her türlü̈ çalışmada bulunmayı EGİAD’ın gönüllü̈ vazifesi olarak görmekteyiz." dedi.

2023 yılı 2. Çeyreğinden itibaren İzmir’den, Türkiye’den ve Avrupa başta olmak üzere tüm Dünya’dan nitelikli yatırımcılara İzmir’in geleceğine ortak olma çağrısının yapıldığı belirtilen etkinlikte, bu çağrı ile İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun, kentsel yenileme ölçeğinde Türkiye’deki öncü rolünü pekiştirerek yatırım almaya başladığı ifade edildi. Eylül 2023 itibariyle fon büyüklüğü taahhütlerle beraber 50 milyon TL ‘nin üzerine çıkarak ve her geçen gün de arttığı vurgulandı.

TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ise, EGİAD ile orta projelerde buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, her toplantı sonrasında birlikte güçlü bir sinerji yaratıldığını ifade etti. TARKEM’in faaliyetlerinden de bahseden İneler, Kemeraltı’nda çok yönlü kültürel yaşamın yansımalarının bulunabildiğini kaydetti.

13 yıl önce Dünya’daki kent merkezlerine bakıldığını ve ortak noktalar çıkartıldığını hatırlatan İneler, “Dünya’nın iyi uygulama örneklerinde, özel sektör -kamu ve STK işbirliği olduğu görülmüş. Bir önemli nokta da strateji raporu ve amaçları oluşturulmuş. TARKEM de 29 yıllık hedef çerçevesinde 35 milyonluk sermayesi ve 176 ortağı ile Kamu- Özel işbirliği ile hareket eden örnek bir kuruluş. 300 milyon TL değer yaratmış bir kurum olarak faaliyet göstermekte. Asırlardır Akdeniz’in en önemli ticaret merkezi olan Kemeraltı, İzmir Limanı ve Basmane Garı’nın faaliyetlerinin güçlenmesi ile daha da büyük bir ivme kazanmakta. Şimdilerde TARKEM liderliğinde Re-Pie Portföy Yönetim Şirketi iş birliğiyle 1 milyar dolar yatırım hedefi ile Dünya’daki tüm İzmirli’lere fon açılımını sağlama hedefinde." ifadesini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı