Altın dünkü seansta son zamanların en dalgalı seansın yaşarken, rekor seviyesinden geri döndü. Sarı maden seans açılışını 2072 dolar/onstan yapan sarı maden, gün içinde alımlarla 2149 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak rekor seviyeyi kaydetmiş oldu. Ancak gün sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramayan sarı maden, kırmızıda kapanış yapmaktan kaçamadı. Gün içindeki satış baskısıyla 2020 dolar/ons seviyesine kadar gerileyen sarı maden, son bir hafta tüm kazançlarını geri vermiş oldu. Seans başıyla, seans sonu arasındaki iki farklı kutbu yaşayan sarı maden, gün içinde 130 dolar/onsluk bir dalga boyu içinde hareket etmiş oldu. Seans kapanışını ise 2029 dolar/onstan yapan sarı maden yüzde 2.1 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş dünkü seansta altına kıyasla daha sert satış baskısına maruz kalırken, son bir haftanın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. 25,48 dolar/onstan güne başlayan beyaz maden,24,50 dolar/ons seviyesine gerileyerek yüzde 3,7 kaybı hanesine yazdı.

Platin de günü kırmızıda kapatmaktan kaçamayarak diğer kıymetlilerle uyumlu bir günü geride bıraktı. 937 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 921 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,7 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum dünkü kıymetli madenlerin satıcılı seyrinin de etkisiyle bir tur daha satış baskısına maruz kalırken, 1000 dolar/onsun altına geri dönmüş oldu. 1005 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 975 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 3 kayıpla günü tamamladı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı