Karaköprü Belediyesi, 7 Ekim tarihinden beri İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlara ve Müslümanlara karşı yapılan zulme dikkat çekmek amacıyla ‘Filistin Gecesi’ paneli düzenledi. Prof. Dr. Yasin Aktay, Yazar Vahdettin İnce ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz’ün konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ gerçekleştirdi.

Programa ev Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı, ilçe kurum müdürleri, AK Parti Karaköprü İlçe teşkilatı üyeleri, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Sosyolog Prof. Dr. Yasin Aktay 7 Ekim’de başlayan Hamas direnişi ve İsrail saldırılarının öncesi ve sonrası ile ilgili bilgi verirken, Filistin’de verilen bağımsızlık mücadelesinin bugün değil uzun yıllardır sürdüğünü ve İsrail zulmüne karşı ciddi bir başkaldırı yapıldığını ifade etti. Hamas’ın ve Filistin’deki Müslümanların direnişine her platformda destek olunması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Aktay, İsrail’in zulmünü savunan Avrupa ve ABD’ye karşı Müslümanların da birlik içerisinde olmasının önemli olduğuna değindi.

Yazar Vahdettin İnce de İsrail’in başarıya ulaştırmak istediği projesinden dolayı yalnız Filistin değil bölgedeki her milletin her etnik kökenin İsrail terörü meselesine dikkat etmesi ve birlik içerisinde olunması gerektiğini kaydetti. Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ise İsrail’in saldırılarının uluslararası hukuk nezdinde yeri ve yapılması gereken hukuki yaptırımları anlatarak uluslararası hukukun İsrail’e karşı sessiz kaldığını ve yok hükmünde olduğunu belirtti.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de panel sonunda bir konuşma yaparak katılımcılara ve misafirlere katılımları için teşekkür ederek, İsrail zulmüne karşı sessiz kalmama ve Filistin’deki Müslümanların durumuna dikkat çekmek için bu programı düzenlediklerini dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Değerli hocalarımız burada söylenmesi gereken her şeyi çok güzel ifade ettiler. Kendilerine ve bu programımızda bizleri yalnız bırakmayan kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Sadece şunu ekleyebilirim ki İsrail için yaşasın cehennem, İnşallah zafer Müslümanların olacaktır” diye konuştu.

Programın sonunda Başkan Baydilli ve protokol üyeleri panelin konuşmacıları Prof. Dr. Yasin Aktay, Yazar Vahdettin İnce ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile hatıra fotoğrafı çekildi.