Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya olmak üzere altı ülkeye yönelik vize muafiyetinin yürürlüğe girmesinden sonraki ilk üç günde yaklaşık 7 bin kişinin Çin’e vizesiz olarak giriş yaptığını duyurdu.

Wang Wenbin, bugün düzenlenen olağan basın toplantısında Çin’in söz konusu altı ülkeye yönelik vize muafiyeti politikasının uygulanmasının olumlu sonuçlar getirdiğini kaydetti. Çin Ulusal Göç İdaresi tarafından açıklanan verilere göre 1-3 Aralık günlerinde söz konusu altı ülkeden yaklaşık 18 bin kişi Çin’e giriş yaparken, günlük olarak giriş yapan kişi sayısı 30 Kasım’a göre yüzde 39 arttı. Bunlardan yaklaşık 7 bin kişi Çin’e vizesiz olarak giriş yaptı. Bu sayı, üç günde altı ülkeden Çin’e giriş yapan toplam kişi sayısının yüzde 39’unu oluşturdu. Veriler, vize muafiyet politikasının söz konusu altı ülkenin vatandaşlarına somut yararlar getirdiğini gösteriyor.

Wang, Dışişleri Bakanlığı’nın vize politikasını iyileştirmeyi sürdürerek, Çin ile diğer ülkelerin halkları arasındaki iletişime daha çok kolaylık sağlayacağını vurguladı.

Hibya Haber Ajansı