20 yılda kadınlara uygulanan politikalara değinen Yüksel, "Kadının seçme seçilme hakkını kazanması, o dönem şartlarında dahi Türkiye’nin modernleşme sürecindeki ilerlemesini ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılığını simgelemektedir. Ve Türk kadını, bu hakkı kullanarak; ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal hayatında önemli roller üstlenmiş ve ülkenin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Bu önemli yıl dönümü kadınların mücadele etmeleri halinde neleri başarabileceklerini bir kez daha anımsamamıza vesiledir. Günümüz iktidarının ve bileşenlerinin benimsediği politikaların olumsuz sonuçları, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında kadının mevcut haklarının dahi eylemli olarak elinden alınması gibi vahim bir sosyolojik iklim yaratmaktadır." ifadelerine yer verdi.

İYİ Partili Yüksel, kadınların toplumda eşit ve adil bir şekilde temsil edilmeleri, demokrasinin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Yüksel açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Başka bir ifadeyle son 20 yılda uygulanan bu tür politikalar; kadınların şiddetten korunması, eşit haklara erişimi ve genel olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolundaki çabaları zayıflatmakta ve sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için olumsuz sonuçlar doğurmakta ve toplumsal ilerlemenin geri dönüşüne neden olmaktadır. İYİ Parti olarak Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 89. yıl dönümünde; kadınların toplumdaki yerini güçlendirme ve eşitlikçi bir dünya için verdiğimiz mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ve gür bir sesle tekrar ediyoruz."

Hibya Haber Ajansı