Çin, uluslararası toplumun beklentisi doğrultusunda Afganistan’ın bir an önce uluslararası toplumun büyük ailesine entegre olmasını bekliyor.

Bu açıklama, Çin Dışişleri Bakanlığı’nın bugünkü olağan basın toplantısında soruları yanıtlayan sözcü Wang Wenbin’den geldi.

Sözcü, bir gazetecinin Afganistan Geçici Hükümeti Beijing Büyükelçisi’nin 1 Aralık’ta resmen görevine başladığını hatırlatarak, Çin’in Afganistan Geçici Hükümeti’ni resmen tanıyıp tanımadığı sorusunu yanıtladı.

Wang şunları söyledi:

“Afganistan’ın geleneksel dostu ve komşusu olarak Çin öteden beri Afganistan’ın uluslararası toplumun dışında bırakılmaması gerektiği kanısında. Çin, Afganistan tarafının uluslararası toplumun beklentisine daha iyi bir şekilde yanıt vererek açık ve kapsayıcı yönetim anlayışıyla ılımlı ve istikrarlı iç ve dış politika izlemesini, her türlü terör örgütüyle kararlılıkla mücadele etmesini, tüm ülkelerle ve özellikle komşu ülkelerle barış içinde bir arada yaşayarak bir an önce uluslararası toplumun büyük ailesine entegre olmasını bekliyor. Tarafların kaygılarının daha etkili bir şekilde giderilmesi durumunda Afganistan hükümetinin diplomatik tanınırlığının er ya da geç gerçekleşeceğine inanıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı