Proje kapsamında şehir merkezinde 20 farklı noktada proje yürüttüklerini belirten Başkan Altay, “Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor, bir kısmının proje aşamaları sürüyor. Ama biz adeta büyük planın bir çerçevesi olarak nakış nakış işliyoruz ve yapbozun parçalarını tek tek yerine koyuyoruz” dedi. Darü’l-Mülk Projesinin tamamlanmasıyla Mevlana Meydanı’ndan eski belediye binasının yerine yapılacak Şehir Kütüphanesi’ne kadar olan alanda 20 projeyle hem turizme katkı sağlamayı hem de Konya’nın kadim kültürünü yeniden açığa çıkarmayı planladıklarını kaydeden Başkan Altay, “Depo No:4, yoğun çalışma neticesinde bir sergi alanı, kafeterya ve gençlerin uğrak noktası olacak bir alana dönüştürüldü. Güzel bir restorasyon çalışması oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Depo No:4’te açtıkları sergi ile Konya’nın medeniyet birikimini, gücünü ve bu anlamda biriktirdiklerini kamuoyuyla paylaşmayı arzu ettiklerini de kaydeden Başkan Altay, böylece Konya’nın tarih boyunca depoladığı hafızayı Depo No:4’ün yeniden açığa çıkaracağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük ihya projesi olan Darü’l-Mülk Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan eski Tekel Binası - Depo No: 4’te sergilenecek “Medeniyet Kuran Şehir” sergisi açıldı.

Depo No:4’te düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Altay, geçmişte tekel deposu olarak kullanılan binanın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak sergi ve kafeteryadan oluşan bir alana dönüştürüldüğünü ifade etti.

Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden olan Darü’l-Mülk Projesi kapsamında 20 farklı noktada proje yürüttüklerini aktaran Başkan Altay, “Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor, bir kısmının proje aşamaları sürüyor. Ama biz adeta büyük planın bir çerçevesi olarak nakış nakış işliyoruz ve yapbozun parçalarını tek tek yerine koyuyoruz. Bütüncül olarak baktığınızda bir resim ortaya çıkmaya başladı. Depo No:4 ile birlikte beşinci proje tamamlanmış oluyor” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı