Felahiye’deki programın ardından Özvatan’a geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, burada gerçekleşen ‘Doğal Gaz Verme Töreni’ne katıldı.

İlçe meydanında gerçekleşen Özvatan İlçesi Doğal Gaz Verme Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, AK Parti yöneticileri, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ve ilçe belediye başkanları, SOCAR CEO’su Elchin Ibadov, SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov ve Kayserigaz yetkilileri, Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, ziraat odaları temsilcileri, daire başkanları ve ilçe sakinleri katıldı.

“Birliğin ve beraberliğin, dayanışmanın bereketini yaşamaktayız”

Başkan Büyükkılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, “Özvatan’ımız bizim çok önemli değerlerimizden birisidir. Bu bölgenin insanlarının büyük oranda gurbette olması, buradaki çalışmaları takip ediyor olmaları, kadirşinas insanlardan oluşması ve en önemlisi ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize, inancımıza bağlı bir anlayış içerisinde olmaları bizleri keyiflendirmektedir. Bu birliğin ve beraberliğin, dayanışmanın bereketini yaşamaktayız.” dedi.

16 ilçe belediye başkanı ile birlikte el ele vererek dayanışma içerisinde hizmet ettiklerini vurgulayan Büyükkılıç, “Hepsini bir ağabeyleri olarak, bağrıma basarak, son dönemde taşraya yapılan yatırımlarla buradaki insanların daha onurlu, daha keyifli, daha konforlu ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla her türlü hizmeti esirgemeden hayata geçirdiğimizi sizler de biliyorsunuz” diye konuştu.

“İki devlet bir millet diyoruz, bunun gereğini yapıyoruz”

Başkan Büyükkılıç, ‘iki devlet bir millet’ anlayışı ile çalıştıklarını söyleyerek, “Kayserigaz bizim için önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, mazlum insanların sesi Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli büyüğümüz ve İlham Aliyev de bizim için olmazsa olmaz ve çok önemlidir, ‘iki devlet bir millet’ diyoruz, bunun gereğini yapıyoruz. Bir olalım, beraber olalım, hep beraber Özvatan, hep beraber Kayseri, hep beraber Türkiye, hep beraber Azerbaycan diyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, protokol üyeleri ile birlikte doğal gazın simgesi olan meşaleyi yaktı.

Hibya Haber Ajansı