İçişleri Bakanlığına yönelik 1 Ekim'de düzenlenen terör saldırısı sonrası aksama olup olmadığına ilişkin soruya Yerlikaya, "1 Ekim'deki menfur saldırıda, paramotorla geldikleri yönünde tespitlerimiz var. Paramotorla geldikleri yerden 20 gün üzerinde bir araştırma yaptık, maalesef bulamadık. Daha önce Mersin'de saldırı girişimi oldu. Arkadaşlarımız onu buldu." yanıtını verdi.

Sınırların güvenliği ile ilgili Milli Savunma Bakanlığının çalışmalarının olduğunu ve tedbirlerin artırıldığını söyleyen Yerlikaya, şunları söyledi:

"Paramotorla sınırlarımızın güvenliğiyle ilgili Savunma Bakanlığımızın çalışmaları var. Terör örgütlerinin hava unsurlarını kullanması… Son dönemde bunlara ilgi var. Dünyadaki diğer gelişmeleri de izliyoruz. Biz de ona göre savunma konseptimizi güncelliyoruz. Sadece biz değil, Savunma, İçişleri, İstihbarat, bu noktada dikkat kesilmiş vaziyetteyiz. Hem 28 Eylül'de hem 30 Eylül'de Kayseri'de yaşanan hadiselerle ilgili idari soruşturmalarımızı yaptık, çok titiz ve kısa süre içinde. Kusuru olanlarla ilgili hem disiplin hem de adli süreç başlatıldı. Oradaki bir arkadaşımız da resen emekliye ayrıldı. Bizim çalışma tarzımız şu; her zaman ama her zaman karşılaştığımız olayda sıfır hata yapmaksızın ve yapabileceğimizin en iyisini yapmak noktasında takım ruhuyla çalışıyoruz. Ortada bir kusur, bir hata olduğu zaman da bununla ilgili yapmamız gereken neyse, yasa neyse, takım ruhu neyi gerektiriyorsa bunu da hiçbir arkadaşımızı kırmadan yolumuza devam ediyoruz."

Hibya Haber Ajansı