Altın dünkü seansta da satıcılı bir günü geride bırakırken, rekor seviyesini gördükten sonra üst üste ikinci seansı da kayıpla tamamladı. Sarı maden 2029 dolar/ons seviyesinden seansa başlarken, seans içindeki satış baskısıyla 2009 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son bir haftanın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. 2019 dolar/ons seviyesinden seansa kapanış yapan sarı maden, yüzde 0,5 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş de altınla paralel şekilde kayıp yaşamaya devam ederken, dünkü seansta 24 dolar/onsun altını test etti. 24,49 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, gün içindeki yaşadığı sert kayıplara rağmen seansı 24,16 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 1,4 kaybı hanesine yazdı.

Platin seans içindeki kayıplarla 900 dolar/ons seviyesinin altını test ederken, iki haftanın en düşük seviyesini kaydettiği bir günü yaşadı. 922 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin,903 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 2 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum son 5 yılın en düşük seviyesinde yeni bir dip kaydederken, aşağı yönlü rallisi durmaksızın devam etmiş oldu. 975 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 936 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 4 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı