İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi FRWRD Global'e seçilen 10 yapay zeka girişimi, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen ve dünyanın önde gelen startup ve teknoloji etkinliği olan Slush'a katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu etkinlikte startup'lar, global girişimcilik ekosisteminin ileri gelenleri ile buluşma ve iletişim kurma fırsatından da yararlandı. Slush içerisinde yapılan yan etkinlikte ise Yapı Kredi FRWRD startup'ları, bankanın kendi salonunda üçer dakikalık sunumlar gerçekleştirerek Slush'ın tüm katılımcılarına ve yatırımcılarına girişimlerini anlatma fırsatı buldu.

Estonya'da 16 Ekim'de başlayan ve 24 Aralık'a kadar devam edecek olan Yapı Kredi FRWRD Global programı kapsamında girişimlere, Estonya ve Finlandiya'da kendilerini tanıtarak büyütme fırsatının yanı sıra ağlarını genişletme ve global pazarlara açılma imkanı da sunuluyor. Yılın en kapsamlı içeriği ve güçlü partnerleriyle Yapı Kredi FRWRD Global'in Demo Günü ise 11 Aralık’ta Estonya'da gerçekleştirilecek.

Yapı Kredi FRWRD Global'a seçilen girişimler arasında TheClico Yazılım Bilişim ve Danışmanlık AŞ, Orbina Yazılım AŞ, Testsuite Bilişim ve Danışmanlık AŞ (RobotQA), Mirai Endüstriyel Veri Çözümleri Yazılım AŞ (Mirmanage), Sweephy Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, Longstage İnternet Teknolojileri AŞ, Metrica Araştırma Yazılım ve Danışmanlık Tic. AŞ (Symetricx), Weblog Lojistik Teknolojileri ve Danışmanlık AŞ (Shipicons), Ayvos Bilgi Teknolojileri AŞ ile Kuasar Video Yazılım Teknoloji AŞ bulunuyor.

- "Girişimcilere uluslararası arenada ilerleme fırsatı sunuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine dünya çapında katkı sağlamaya odaklandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yapı Kredi FRWRD Global’e seçilmeye hak kazanan 10 yapay zeka girişimini, dünyanın en önemli startup ve teknoloji etkinliklerinden biri olan Slush'a götürerek uluslararası arenada kendilerini gösterme fırsatı sunduk. Geleceği şekillendirecek projelere imza atan girişimcilerimize başarıya giden yolda önemli bağlantıları kurma ve mentorluk imkanları sağladığımız için oldukça mutluyuz. Yapı Kredi olarak hayata geçirdiğimiz bu program, inovasyona ve girişimciliğe olan inancımızın en somut örneklerinden biri. Girişimlerimizin, geleceğin teknolojilerini şekillendirme yolundaki heyecan verici yolculuklarında yanlarında olmaya aynı şevkle önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Yapı Kredi FRWRD Global programına katılan tüm girişimcilere başarılar diliyorum."