ANKARA (AA) - CW Enerji'nin ürettiği güneş panelleri Erzurum'da toplam 56 megavat pik gücündeki iki projede kullanıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin her bölgesinde arazi ve çatı güneş enerjisi santralleri (GES) kuran CW Enerji, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji CEO'su Volkan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirlik odaklı iş stratejimizle büyüme yolculuğumuza devam ediyoruz. Yüksek teknolojiye sahip üretimimiz ile kaliteli ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturuyoruz ve ülkemizin enerji ihtiyacına ürünlerimizle destek olmaya devam ediyoruz. Yatırımcılarımız ürettiğimiz güneş panellerimiz ile toplamda 56 megavat pik gücündeki iki projesini devreye aldılar. Bu kapsamda Elvan Gıda 46 megavat pik gücünde, Cici Süt ise 10 megavat pik gücünde CW Enerji güneş panellerini kullandı. Bu firmalar CW Enerji güneş panelleri ile yenilenebilir enerjiye geçti."

Şirket olarak, yerli ve milli üretim önceliğiyle hareket ettiklerini aktaran Yılmaz, "AR-GE merkezimizdeki çalışmalarımız ve son teknoloji imkanlarımız ile yenilikçi ürünler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Türkiye'nin 7 bölgesine hizmet veriyor ve ürünlerimizin belirli ülkelere ihraç ediyoruz. Güneş panellerimiz hem arazi hem de çatı GES projelerinde kullanılmaya devam ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da katma değerli, nitelikli, inovatif ve uzun ömürlü ürünler üretmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.