China State Railway Group Co., Ltd. (Çin Devlet Demiryolları) kaynaklı verilere göre, Çin-Avrupa demiryolu, bu yılın ilk 11 ayı zarfında ekspres taşımacılık hattında 16 bin 145 tren gidip geldi. Bu süre içinde, yaklaşık 1,75 milyon standart konteyner mal taşıdı. 5 Aralık Salı günü açıklanan bu veriler, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, tren sayısı artışında yüzde 7 ve konteyner sayısı artışında da yüzde 19 oranlarında fazlalık ifade ediyor.

Ülkenin demiryolları hizmetlerinden sorumlu yetkililer, bu on bir aylık sürede taşınmış olan toplam mal hacminin, 2022 yılının bütününde taşınmış olan mal hacmini şimdiden aşmış bulunduğunun belirtiyor. Çin-Avrupa ekspres demiryolu hizmeti, şu anda 25 Avrupa ülkesinin 217 adet kentine erişim sağlıyor. 

Çin Devlet Demiryolları, Çin-Avrupa tren taşımacılığının kapasitesini artırma ve hizmet kalitesini yükseltme yolunda çaba harcıyor. Nitekim şirketin yayımladığı bir bültende, hedefin, uluslararası bir lojistik markası oluşturmak, uluslararası ekonomik ve ticari ilişkileri / alışverişi geliştirmek ve ülkeler arasında “Kuşak ve Yol” çerçevesinde yüksek kaliteli iş birliğini desteklemek olduğunun altı çiziliyor.

Hibya Haber Ajansı