Türk kadının gücünü gören, değerini anlayan ve hakkını teslim eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürü bir borç bildiğini ifade eden Akşener, “1934 yılında batılı ülkelerden bile önce kadınlara, seçme ve seçilme hakkını verilmiştir. Hatta aslında, pek konuşulmaz Türk kadınına bu hak, ilk kez 1930’da belediye seçimleri için zaten verilmiş 1934 yılına giden süreçteyse diğer yasal ve anayasal düzenlemeler tamamlanarak tam kapsamlı halini almıştır.” dedi.

Bu haftanın başında, enflasyon verilerinin açıklandığını belirten Akşener, “Sayın Erdoğan’ın, 2023 yılı için yüzde 20’ler seviyesinde öngördüğü enflasyon ENAG’a göre yüzde 129’lara, İstanbul Ticaret Odası’na göre yüzde 74’lere hatta, TÜİK’e göre bile yüzde 62’lere ulaştı. Yani büyük ekonomist Sayın Erdoğan’a inanıp hesabını yüzde yirmilere göre yapanlar her zamanki gibi, boşa düştü. Milletimiz ise her zamanki gibi iktidarın iş bilmezliğinin, acı sonuçlarıyla, baş başa kaldı." diye konuştu.

İYİ Parti'nin asgari ücret talebinin 2024 yılı Ocak ayı için 17 bin, Temmuz ayı için ise 20 bin 500 lira olduğunu açıklayan Akşener, "Ancak, iktidarın müthiş öngörü yeteneğini de hesaba kattığımızda, yılın ilk yarısındaki enflasyonun bu arkadaşların hedeflediği oranın üzerinde gerçekleşmesi durumunda oluşacak refah kaybı da, Temmuz ayında öngörülen asgari ücret miktarına mutlaka ilave edilmelidir." dedi.

Akşener, ekonominin üçte birini, kayıt dışı olduğunu vurgulayarak rüşvet çarkının kayıt dışıyla döndüğünü vurguladı. Akşener sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Uyuşturucu kaçakçılığı, kayıt dışıyla dönüyor. Sığınmacı sayısının, katlanmasına sebep olan kaçak göç ekonomisi, kayıt dışıyla dönüyor. Emek hırsızlığı, kayıt dışıyla dönüyor. Vergi kaçırma, kayıt dışıyla dönüyor. Ve bütün bunların yükünü de alnının teriyle çalışan, helal parayla geçinmeye çalışan milletimiz ödüyor. Nitekim iktidar da ortaklarının ve kullanışlı yol arkadaşlarının, sus payını bu kirli düzene, yıllardır göz yumarak ödüyor.”

Akşener ülkeyi yönetme yetkisini kazandıklarında şehirlerin tamamında yapılacak icraatleri şu şekilde sıraladı:

“Ulaşım hizmetlerinin kalitesini erişim, yaygınlık, zaman, konfor ve fiyat açısından, artıracak toplu taşımayı tüm hemşerilerimiz için cazip hale getireceğiz. Öğrenci, 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazilerin toplu taşıma hizmetlerinden faydalanmasında ücret düzenlemesi yapacağız. Öğrencilerimize, günün belirli saatlerinde, ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız. Büyükşehirlerimizde metro ve hafif raylı taşıma ağlarını genişletecek ve yaygınlaştıracağız. Belediye otobüslerinin, hizmet kalitesini ve sefer sayılarını artıracak kapsama alanını da kentin merkezinden, uzak noktalara doğru genişleteceğiz. Ayrıca denize kıyısı olan şehirlerimizde coğrafi koşulların, imkan verdiği ölçüde deniz yolu ulaşımını, yaygınlaştıracağız. Hastaneler, üniversiteler, iş ve ticaret merkezleri, kültür ve spor tesisleri, park ve mesire alanları gibi toplumsal çekim merkezlerinin toplu taşıma sistemleriyle, bağlantısını geliştireceğiz.”

Hibya Haber Ajansı