Dünyanın önde gelen mimarlarından olan, Almanya'da Reichstag'ın restorasyonunu yapan, İngiltere Wembley Stadyumu, Hong Kong Uluslararası Havalimanı gibi dünyaca ünlü mimari projelere imza atan Lord Norman Robert Foster, tasarladığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı Terminal 2 (T2) binasının şantiyesini ziyaret etti.

 

Limak İnşaat tarafından yapımı süren projeyi, ünlü İngiliz mimarlık firması Foster + Partners'ı temsilen ziyaret eden Lord Norman Foster; havalimanı tasarımında küresel çapta önemli bir aşama olarak değerlendirilen projenin uygulama aşamaları hakkında bilgilendirildi.

Limak İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Feyiz Genç, İngiliz şirketin ülkedeki 3 büyük projesinden biri olan inşaatla ilgili şunları söyledi: “Lord Norman Foster’ı şantiyemizde ağırlamaktan büyük bir onur duyduk. Lord Foster, kavramsal tasarımlarının hayata geçişini görmekten duyduğu heyecanı bizlerle paylaştı. Bu süreçte gösterilen özveri ve takım çalışmasına dair minnettarlığını da ifade etti. Anlamlı ziyaret, Limak’ın inşaat alanındaki uzmanlığıyla Foster + Partners'ın yenilikçi mimari yaklaşımındaki kusursuz uyumu vurguluyor. Birlikte Kuveyt için modern ve örnek teşkil edecek bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yapı, dünyanın en sıcak hava şartlarına dayanacak şekilde tasarlanmış yerel malzemelerin karışımından inşa ediliyor."

 

Örnek proje olacak

İnşaatı süren; çevre dostu ve sürdürülebilirlik kriterlerine uygun tasarlanarak LEED Gold sertifikası alması hedeflenen terminal, sahip olduğu özgün üç ayaklı plan ve parabolik çatı tasarımı sayesinde estetikle işlevselliği birleştiriyor. Mimarlık ve inşaat alanında yeni standartlar belirleyecek proje, Limak İnşaat’ın küresel inşaat sektöründeki lider konumunu pekiştirecek. Terminal binasının yanı sıra otopark, hizmet binaları ve yolların inşasını içeren kompleks, tamamlandığında Kuveyt'in havacılık altyapısının güçlendirilmesine ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayacak.

Hibya Haber Ajansı