Şanlıurfa Filistin'e Destek Vermek İçin Yürüyecek

 

Şanlıurfa'da İsrail'in orantısız saldırıları ve Filistin davasına destek vermek amacıyla geniş katılımlı yürüyüş düzenlenecek

 

İsrail 7 Ekim Hamas eylemleri sonrası aralıksız olarak şiddetli saldırılarını sürdürüyor. Havadan, karadan ve denizden devam eden saldırılarda 16 binden fazla Filistinli şehit düştü. Binlercesi ise enkaz altında kalarak can verdi.

İsrail Savaş Kabinesi Hükümetinin talimatıyla çok sayıda insanlık suçu işleniyor. Savaşlarda kullanılması yasak olan fosfor bombaları başta olmak üzere sivil yerleşim bölgelerinde Amerikan ve İsrail yapımı tüm yeni silahlar deneniyor. Sivil kaybını umursamayan İsrail etki çapı 600 metre olan füzelerle apartman ve sivil yerleşimleri vuruyor.

 

Savaş suçları dünyanın dört bir yanında protesto ediliyor. Her dine mensup insanlar tarafından İsrail'in vahşeti kınanıyor.

 

O protestolardan bir de Cumartesi günü saat 14.00'te Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek.

 

Filisitin'e Destek Platformu tarafından düzenlenecek olan yürüyüş Ali Şelli Parkı'ndan başlayarak Rabia Meydanı'na kadar sürecek. Kalabalık burada basın açıklaması yapılarak dünya vicdanına seslenecek.

 

İsrail'in savaş suçlarının sonlandırılması istenecek. İslam dünyasından Filistin ve Mescid-i Aksa davasına daha fazla sahip çıkmaları gerektiği hatırlatılacak. İki devletli çözüm vurgulanarak akan kanın durması istenecek.

 

Yürüyüşe tüm vatandaşlar davetlidir.

 

Haber: İbrahim Uyğur