Kasım 2024'e kadar devam edecek proje boyunca Eskişehir'deki Kentpark içinde bulunan belediyeye ait atıl bir mülkün disiplinlerarası ve erişilebilir bir kültür sanat mekanına dönüşümü için gerekli tasarım planı ortaya çıkarılacak. Bu tasarım planı katılımcı bir süreçle, yerel ve ulusal kültür-sanat aktörlerinin katkıları ile geliştirilecek. Proje, kilit paydaşları dönüşüm sürecine dahil ederek bir sosyal etki yaratmayı, diğer şehirlerdeki belediyeler ve ilgili kurumlar için uygulanabilir ve tekrarlanabilir bir model oluşturmayı ve çeşitli sanat biçimlerinin ve kültürel etkinliklerin gelişebileceği dinamik bir ortam yaratarak Eskişehir'deki kültürel sahnenin canlılığına ve çeşitliliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Projenin 1-2 Aralık 2023 tarihlerinde yapılan keşif çalışması kapsamında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Recai Erdir, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Özden Yılmaz, yürütücü Puruli Kültür Sanat Derneği temsilcileri ve Urban.koop temsilcisinin katılımlarıyla bir tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda proje paydaşlarını bir araya getirerek ortaklık bağlarının güçlendirilmesi, şehrin ihtiyaçlarını anlamak ve paydaş haritalaması yapmak amaçlandı. Bu kapsamda proje takvimi ve faaliyetleri katılımcılar ile paylaşıldı ve şehrin durum analizi için nitel veriler toplandı.

Gerçekleşen toplantı sonrasında heyet, Kentpark'ta yer alan belediye mülkünü yerinde inceledi. Bu ziyarette uzman iç mimarlar dönüşüm süreci için gerekli ölçümleri yaparak mekanın potansiyellerini ve kısıtlarını belirlediler.

Hibya Haber Ajansı