İşleyişini daha da kolaylaştırmak amacıyla Bard’a getirilen güncellemeyle Gemini’yi ilk deneyimleyen ülkelerden biri de Türkiye olacak. Bu, Google DeepMind ve Google Research de dahil olmak üzere Google'daki ekiplerin büyük ölçekli ortak çabalarının sonucu ve Google’ın şimdiye kadarki en büyük bilim ve mühendislik projesi olma özelliği taşıyor. 

Modelin ilk versiyonu olan Gemini 1.0'ı üç farklı boyut için optimize edildi:

Gemini Ultra — Son derece karmaşık görevler için en yetenekli ve en büyük model

Gemini Pro — Çok çeşitli görevleri ölçeklendirmek için en iyi model - Yarından itibaren Türkiye’de İngilizce olarak kullanıma açık. 

Gemini Nano — Cihaz içi görevler için en verimli model

Gemini Nedir? 

Gemini çok modlu bir yapay zeka modelidir. Bu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere farklı türdeki bilgileri genelleştirip sorunsuz bir şekilde anlayabileceği, bunlar üzerinde çalışabileceği ve birleştirebileceği anlamına geliyor.

Metin

Görüntüler

Ses

Video

Kodlama dilleri

Gemini, aynı zamanda mobil cihazlardan veri merkezlerine kadar her şeyde verimli bir şekilde çalışabilen, şimdiye kadarki en esnek model olarak dikkat çekiyor. Gemini, geliştiricilerin ve kurumsal müşterilerin yapay zeka ile oluşturma ve ölçeklendirme yöntemlerini önemli ölçüde geliştirecek.

Yeni nesil yetenekler üzerine inşa edildi

Şimdiye kadar çok modlu modeller oluşturmaya yönelik standart yaklaşım, farklı yöntemler için ayrı bileşenlerin eğitilmesini ve daha sonra bu işlevlerin bir kısmını kabaca taklit edecek şekilde bunları bir araya getirmeyi içeriyordu. Bu modeller bazen görüntüleri tanımlamak gibi belirli görevleri yerine getirmek konusunda iyi olabilir, ancak daha kavramsal ve karmaşık akıl yürütme konusunda zorluk yaşayabiliyorlar.

Hibya Haber Ajansı