Dün günün ilk saatlerinde banka hisselerinde etkili olan güçlü alımlar ile pozitif bir seyir izleyen BIST100 endeksinde gün ortasından sonra hava terse döndü.

Etkili olan satış ile son günlerin en sert değer kayıplarından birini yaşayan BIST100 endeksi günü %2.51 oranında değer kaybı ile 7855.06 seviyesinden tamamladı.

Satışların sanayi sektör hisseleri özelinde daha yoğun gerçekleştiğini görüyoruz.

Yaşanan geri çekilme sonrasında kısa vadeli yükselen trend desteğinin altında günü tamamlayan endeksin kısa vadeli göstergelerinde bozulma görülüyor. Diğer yandan 22 ve 50 günlük 2 önemli ortalamanın da altında yaşanan kapanış teknik açıdan olumsuz görünümü artırıyor.

Dün hemen üzerinde tamamladığımız 7851 desteğinin üzerinde tepki hareketlerinin etkili olmasını bekliyoruz.

Bu seviyenin üzerinde yaşanabilecek tepki ataklarında ise 7952 seviyesini ise ilk ara direnç olarak takip edeceğiz.

Bu seviye aşılmadıkça endekste güç kaybının devamını görebiliriz. Bu nedenle taşınan pozisyonlar açısından 7952 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmedikçe endekste temkinli kalınmalı. 8150 ve 8400 seviyelerini ise üst dirençler olarak verebiliriz.

Endekste beklentimizin aksine açılış sonrasında 7851 desteğinin kırılması geri çekilme eğilimini hızlandırabileceğinden, bu seviyenin altında yaşanacak hareketlerde taşınan pozisyonların azaltılmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı