İSTANBUL (AA) - Mersin Kadın Kooperatifi ile iş birliğini genişleten Migros, Mersinli kadın üreticilerin yetiştirdiği ve kooperatif bünyesinde istihdam edilen kadınlar tarafından meyve sebze kurutma ve organik paketleme tesisinde işlem gören, taze ve kurutulmuş meyve sebzeleri, kabuklu kuruyemişleri ve saksılı bitkileri ülke çapındaki mağazalarında satışa sunmaya başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Migros'un kadın üreticilere desteği artarak devam ediyor. Bu çerçevede Migros, Mersin Kadın Kooperatifi aracılığı ile Mersinli kadın üreticilerin güçlenmesine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Mersin Kadın Kooperatifi iş birliğine kaz alımıyla başlayan Migros, Mersinli kadın üreticilerin yetiştirdiği taze ve kurutulmuş meyve sebzeleri, kabuklu kuruyemişleri ve saksılı bitkileri Türkiye'nin dört bir yanındaki mağazalarında tüketicilerle buluşturuyor.

Şirket, kadın üreticilerin yetiştirdiği ve kooperatif bünyesinde istihdam edilen kadınlar tarafından meyve sebze kurutma ve organik paketleme tesisinde işlem gören, taze ve kurutulmuş meyve sebzeleri, kabuklu kuruyemişleri ve saksılı bitkileri ülke çapındaki mağazalarında satışa sunmaya başladı.

- "İş birliğimizin kapsamını genişletiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret A.Ş. Meyve Sebze Pazarlama Direktörü Yener Arslan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Cirosunun yüzde 77’si tarıma dayalı şirket olarak, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği en önemli gündem maddemiz. Bölgesel kalkınmanın sağlanması için kadın kooperatiflerinin desteklenmesini önceliklerimiz arasında konumlandırıyoruz. Mersin Kadın Kooperatifi ile olan iş birliğimize Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte düzenlediğimiz 'Tarımda Kadın Girişimci Geliştirme ve Hızlandırma Programı'na katılan Mersinli kadın girişimcimizin projesi kapsamında kaz alımı yaparak başladık.

Bugün ise daha fazla Mersinli kadın üreticiye destek olmak için iş birliğimizdeki ürün çeşitliliğini genişlettik. Bu kapsamda Mersinli kadın üreticilerin yetiştirdiği kan portakalı, Succulent, kabuklu badem ve kuru bamya ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarımızda müşterilerimizle buluşturuyoruz."

- "Yerel üreticilerin ve bölgesel kalkınmanın en büyük destekçilerindeniz"

Ülke genelindeki tüm kadın kooperatiflerinden Migros standartlarına uygun ürünlerin alımını yaptıklarını aktaran Arslan, 2022 yılında da kadın kooperatiflerine ürün alımlarında öncelik verdiklerini bildirdi.

Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İzmir Kavacık Kadın Girişimi’nden üzüm, Urla Kadın Girişimi’nden bamya ve enginar, Güçlü Çukurova Kadın Girişimi’nden kuşkonmaz, Eskişehir Kadın Eli Kooperatifi’nden tomatillo, yerli mor patates, kuru soğan ve Mamak Kadın Girişimi’nden marul alımı yaptık. Öte yandan düzenlediğimiz çalıştay ve eğitimlerle de tarım alanında faaliyet gösteren kadınların hem üretimde hem de pazarda güçlenmelerini sağlıyoruz.

Ticaret Bakanlığı ve Migros Kadın Akademisi ile kadın kooperatiflerine sınıf eğitimleri veriyor, KAGİDER iş birliği ile sektördeki kadın girişimcilere destek oluyoruz. Önümüzdeki dönemde de ülke genelindeki kadın üreticilerin yetiştirdiği farklı ürünleri Migros müşterileriyle buluşturmaya devam edecek, yerel üreticilerin ve bölgesel kalkınmanın en büyük destekçilerinden biri olmayı sürdüreceğiz."