“Aralık Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Aralık vadeli endeks 30 sözleşmesinde gün ortasından sonra artan satışlar ile son günlerin en sert değer kayıplarından biri gerçekleşti ve sözleşme günü %2.06 oranında düşüş ile 8710 seviyesinden tamamladı.

Dün yaşanan satışlar ile kısa vadeli trend desteğinin altına sarkan sözleşmenin teknik göstergelerindeki bozulma kısa vade açısından olumsuz görünümü artırıyor.

Bu nedenle bugün gerçekleşecek kapanışı önemli buluyoruz. Güne tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz sözleşmede bugün yaşanacak kapanış önümüzdeki günler açısından yönde belirleyici olacağını düşünüyoruz.

Sözleşmede 8805 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz. Gün içi atakların güç kazanabilmesi için bu direncin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde güç kaybı önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürecektir. 8937 ve 9053 seviyelerini ise tepki hareketlerinde üst dirençler olarak takip edeceğiz.

Sözleşmede 8694 ile 8637 seviyelerini ise beklentimizin aksine yaşanacak geri çekilmelerde ilk destekler olarak takip edeceğiz. 8694 seviyesinin altında yaşanacak hareketlerde taşınan UZUN pozisyonlarda ısrar edilmemeli.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı