USD/TRY: Dün ABD'de ADP özel sektör istihdamı beklentilerin altında kaldı ve faiz indirim ihtimalini kuvvetlendirdi. Diğer yandan, işgücüne ilişkin görünüm ekonominin sağlığına yönelik endişeleri kısmen de olsa gündeme getirdi. Bu ortamda, ABD 10 yıllıkları %4,10'a kadar gerilerken, Dolar değer kazanmaya devam etti. Dolar endeksindeki yükseliş bu hafta %1'e yaklaşıyor. Öte yandan, Brent petrol de 75 doların altını gördü. Yarınki ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde bugün haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi yakından izlenecek. Dolar'daki kısa vadeli kuvvetlenme ile Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de baskı altında kalırken, Dolar/TL tarafında bir değişiklik yok. Kurda, 29,0 seviyesinin hafif altında düşük oynaklıktaki hareketlerine devam ediyor. Kurda mevcut görüntü bugün de sürebilir. Bugün, Kur Korumalı Mevduat, yurtiçi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarındaki değişim, menkul kıymet istatistikleri ve Merkez Bankası'nın brüt rezerv verileri izlenecek.


EUR/USD: ABD'de dün ADP özel sektör istihdamı 103 bin ile beklenti olan 130 bin seviyesinin altında kaldı ve faiz indirim ihtimalini kuvvetlendirdi. Diğer yandan, söz konusu veri ekonomik görünüme ilişkin endişeleri de gündeme getirdi. Bu durum risk iştahı üzerinden kısa vadeli yükseliş dalgasında olan Dolar'ı desteklerken, EURUSD'de baskı devam etti ki Avrupa tarafında da faiz artırım sürecinin sona erdiği ve 2024'te faiz indirimine gidilebileceği beklentileri fiyatlanıyor. Bu sabah ise paritede tepki isteği gözlense de görüntü çok güçlü değil. Paritede 1,0820 aşılmadıkça da kısa vadeli aşağı yönlü riskler sürebilir. Aşağıda öne çıkan destekler 1,07 ve 1,0660 seviyelerinde.


XAU/USD: Hafta başında yaşanan sert hareketlerin ardından son iki işlem gününde daha sakin bir görüntü çizen değerli maden dün 2.026 seviyesinden günü tamamladı. Bu sabah da dünkü kapanış seviyesi etrafında hareketler gözleniyor. Yarınki tarım dışı istihdam verisine kadar da değerli madende mevcut görüntü korunabilir. Dünkü ADP verisi sonrasında net bir yön sergilemeyen değerli madende bugün ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisinin etkisi de sınırlı kalabilir. Son olarak teknik seviyelere bakıldığında, aşağıda 2.015 ve 2.000 sıralı destekler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 2.035 ve 2.052 sıralı dirençler konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı