Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“6 yıl aradan sonra tekrar Atina’da olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Öncelikle 5. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum. Bugün tabii geniş bir adeta bakanlar heyetiyle buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle, muhataplarıyla gayet anlamlı bilinçli görüşmeler yapacak.

Hedef, aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyette. Bunlarla birlikte imzaları atıp, yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz.  Bardağın dolu tarafıyla konuşmak, öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır."

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İki ülkenin de yaşadığı trajik olaylar, doğal afetler, bize iki halkta da ortak olan bir niteliği gösterebildi. İki halkın da özelliği, dayanışma ve insaniyet duygusudur. Trajik olaylar bunu açık olarak göstermeye vesile oldu.

Etrafımızda cereyan eden olaylara bir göz atacak olursak, biz iki ülkenin iş birliği içerisinde beraber çalışmamız ve olumlu bir hava içerisinde barışa, refaha, uluslararası hukuka saygı bazında bütün bu değerleri daha ileriye götürmemiz çok açık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Yunanistan ile Türkiye’nin her zamandakinden fazla mevcut olan bu ortak pozitif siyasi iradeyi geliştirmesi elzemdir.  

Çeşitli hususlarda farklı yaklaşımların var olduğunun bilincindeyiz. Fakat bu bilinçle ortak çalışmak, iş birliğini yürütebilmek sanırım bölgedeki barış ve refahı koruyup daha ileri düzeylere götürebilecektir."

Hibya Haber Ajansı