Anadolu topraklarının İslam düşüncesinin ana merkezi haline gelmesinde Mevlana’nın ortaya koyduğu; fıkıh, itikat ve tasavvuf anlayışının çok büyük katkısı olduğunu kaydeden Başkan Altay, gerek yaşadığı dönemdeki insanların, gerekse günümüz insanının maddi ve manevi birçok sıkıntısına reçeteler sunan Hz. Pir’in, 13. yüzyılın en sıkıntılı dönemlerinde dahi coşkun ve sağlam inancının, toplumu her türlü zorluğa karşı bir arada tuttuğunu vurguladı.

Mevlana yılı etkinlikleri 2024’te de devam edecek

2023’ün Hz. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 750. yıl dönümü olduğunu ve bu yılın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Mevlana Yılı olarak ilan edildiğini anımsatan Başkan Altay, “Hepimizi derinden yaralayan Şubat depremleri nedeniyle programlarımızı yıl sonuna doğru kaydırmak zorunda kalsak da inşallah 2024 yılı içerisinde de Hz. Pir’i anmak için planladığımız pek çok etkinliği düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Etkinlikler bu sene çok farklı bir atmosferde icra edilecek

Konya’da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında, Mevlana Hazretleri’nin vuslatını “Şeb-i Arus” etkinlikleriyle andıklarını belirten Başkan Altay, “750. yıl olmasından dolayı bu etkinlikler bu sene çok daha farklı bir atmosferde icra edilecek. Törenler boyunca Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezimizde yapılacak sema programlarının yanı sıra birçok kültürel etkinlik düzenlenecek. Ben tüm Mevlana dostlarını Konya’mızdaki bu büyük buluşmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı