Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gerçekleştirdiği toplantıda Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, son bir haftada etkisiz hale getirilen 56 terörist ile birlikte bu yıl içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 32’ye ulaştığını bildirdi.

Aktürk, yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısının 119’a ulaştığını belirterek, “Irak’ın kuzeyindeki arama-tarama faaliyetleri kapsamında ise Hakurk bölgesinde 800 adet Doçka mühimmatı, Pençe-Yıldırım Operasyonu bölgesinde içerisinde çok sayıda mühimmat bulunan mağara, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ise yine çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.” dedi.

Hudutlarda son 1 haftada 212 şahıs yakalandı

Sınırların ve halkın güvenliği için hudutlarda alınan dinamik ve çok yönlü etkin tedbirler sayesinde son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 211 şahsın yakalandığını aktaran Aktürk, şunları kaydetti:

“Bu şahıslardan 1’i FETÖ, diğeri PKK’lı olmak üzere 2’si terör örgütü mensubudur. 2 bin 367 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 12 bin 889’a yükselmiştir. Bu şahıslardan 407’si FETÖ mensubu olmak üzere toplam 583 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.”

“Gazze’de uzlaşmanın sona ermesi kaygı verici”

Aktürk, Gazze’de çatışmalara insani ara verilmesi konusunda varılan mutabakat ile akabinde söz konusu aranın tekrar uzatılması ve insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması sonrasında 1 Aralık itibarıyla uzlaşmanın sona ermesini kaygı verici bir durum olarak gördüklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı