Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin beşinci toplantısını Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bugün Atina'da gerçekleştirdik. Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi ile ilişkilerimizi geliştirme yönündeki irademizi en üst seviyede teyit ettik." dedi.

"Ege'yi bir barış ve iş birliği denizi haline getirelim istiyoruz." açıklamasını ypan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Yaklaşık 5 milyar dolar olan ticaret hacmimizin 10 milyar dolara çıkarılmasında mutabıkız. Görüşmelerimizde İpsala-Kipi Sınır Kapısı'nda ikinci köprü inşası gibi ulaştırma projelerinin önemine işaret ettik. Terörle mücadele alanındaki iş birliğimizi nasıl geliştirebileceğimizi ele aldık. Lavrion Kampı'nın kapatılmasını memnuniyetle karşıladık. Yunanistan'daki Türk azınlığı ve ülkemizdeki Rum azınlığı, beşerî ve kültürel zenginliğimizin yapı taşlarıdır. Azınlıkların huzur ve refahının artması ilişkilerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Kıbrıs meselesinin Ada'daki gerçekler temelinde adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması tüm bölgenin yararına olacaktır. Mevcut sorunlarımızı yapıcı diyalog, iyi komşuluk ve uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözüme kavuşturmak samimi temennimizdir. Bizler aynı denizi, aynı coğrafyayı, aynı iklimi, hatta birçok alanda aynı kültürü paylaşan iki komşu ülkeyiz. Biz Ege'yi bir barış ve iş birliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum, bizim aramızda çözülemeyecek kadar büyük hiçbir sorun yok..."

Hibya Haber Ajansı