İSTANBUL (AA) - Aksigorta, İTÜ Çekirdek'in her yıl desteklediği girişimlerin en iyilerinin belirlendiği Big Bang Start-up Challenge etkinliğinde, "Kolay Karavan" ve "Batarya Zekası" girişimlerine hibe desteğinde bulundu.

Aksigorta açıklamasına göre, şirket, İTÜ Arı Teknokent'in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek'in InsurTech Program paydaşlığı kapsamında girişimlere sağladığı desteklere bir yenisini ekledi.

Her yıl yenilikçi iş fikirlerine sahip başarılı girişimlere can suyu veren Aksigorta, bu kapsamda elektrikli araç üreticileri ve filo sahipleri için araçların batarya bakım maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla bataryaların sağlık durumlarını ve kapasitelerini izleyen ve raporlayan yapay zeka tabanlı bir bulut platformu olan "Batarya Zekası" ve Türkiye'nin ilk ve en büyük karavan kiralama pazar yeri olan ve karavan sahipleri ile misafirlerini, yenilikçi iş modeli ve teknolojisiyle en kolay ve güvenilir şekilde bir araya getiren "Kolay Karavan"a hibe desteği sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, program kapsamında sürdürdükleri paydaşlıkla yeni nesil çözümleri üretecek girişimleri desteklemenin çok önemli olduğunu belirtti.

Gülen, "Startup girişimlere gıpta duyuyorum. Acı noktalarını bulmak, oradaki ihtiyacı fark etmenin yanı sıra bunun için yılmadan çalışmak ve günün sonunda bu girişime bir kaynak bulma çabasını oldukça önemli buluyorum. Ödül verdiğimiz girişimlerle Aksigorta'da birlikte çalışıyoruz, önemli iş ortaklarımızdan oluyorlar. Aksigorta olarak bu alanda sektörel bir ekosistem oluşturmak, girişimlerin ticarileşmesi ve global başarı hikayeleri oluşturmalarını desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.