3. Sanayi Sitesi Başkanı Yalçın Dönmez’in ev sahipliğini yaptığı geleneksel kuru fasulye gününe katılanlar sohbet edip işlerinin durumuyla ilgili bilgi alan Başkan İduğ, esnafın ayakta kalması için herkesin işletme giderlerini kontrol etmesinin önemine dikkat çekti.  

‘En önemli konu tasarruf’

Başkan İduğ, “2023 yılnda hepimizin giderleri arttı. Bunun için bazı çalışmalar yapmalıyız. Esnafların iş yerlerini birleştirmelerinden bahsediliyor.  Bu da çözüm yolları arasında yer alıyor ama en önemli konu tasarruf” dedi.

Tasarruf odaklı yönetim

Bornova Belediyesi’nde tasarruf odaklı yaptığı çalışmaları anlatan İduğ, “Biz ilk olarak bütün kiralık araçların yerine belediyemiz bünyesine araçlar satın aldık. Bu sayede yılda 350 milyon lira araç kirası ödemiyoruz. Ayrıca yılda 100 milyona yakın elektirik parası ödüyoruz. Bunun için de bir çalışma başlattık. Güneş enerji sistemi yapıyoruz.” diye konuştu.

Elektirikli araçların bakım ve servisi için eğitim

Başkan İduğ, iş arayan insan sayısının fazla olduğunu fakat nitelikli insan bulmanın zor olduğunu da ifade ederek, “Yerel Yönetim olarak biz Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte kurumlar arası iş birliğe yaparak bu konulara temas ediyoruz. 29 Ocak ve 30 Ocak tarihlerinde 2 gün burada AR-GE Merkezinde Elektrikli Otomobil Bakım Ve Servis Konusunda kendisini geliştirmek isteyenlere fırsat vereceğiz. Bu sertifikalı bir çalışmadır.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı