“İhtiyacımız olan akıllı şehirler ve bölgeler, yalnızca güçlendirilmiş vatandaş katılımı ile mümkün olacaktır”

Yerel ve bölgesel yönetimler olarak; bilimsel, teknolojik ve dijital yeniliklere yönelik, insan ve gezegen merkezli yaklaşımları teşvik etmek için ideal bir konumda olduklarının altını çizen Başkan Altay konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu nedenle küresel sorunların çözümleri, yerel bilgi birikimine dayanmalı ve toplumlarımızın ihtiyaç ve isteklerini karşılamalıdır. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde, yönetişim ve mevzuat alanlarında önemli reformlara olan ihtiyacımız artacaktır. Özellikle, özel sektörle yeni iş birliklerinin kurulması ve yapay zeka odaklı yeni kamu platformlarının oluşturulması gündemlerimizin ana maddelerini oluşturacaktır. İhtiyacımız olan akıllı şehirler ve bölgeler, yalnızca güçlendirilmiş vatandaş katılımı ile mümkün olacaktır.”

“Guangzhou ödülleri tüm şehirlere ilham verecek”

Başkan Altay, UCLG olarak Metropolis bölge teşkilatı ile birlikte, başlangıcından bu yana Guangzhou Ödülü’nün bir parçası olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu ödülün paydaşlarından biri olmamızın nedeni, yenilikçi yerel yönetişime olan bağlılığımızdır. UCLG olarak bizler bu ödülün; kentsel inovasyonun önemine ilişkin farkındalığı arttıracak, tüm şehirlere ilham verecek nitelikte yenilikçi uygulamalar geliştirmemize olanak sağlayacak ve inovasyonu yerel düzeydeki kamu diplomasisinin temel dayanağı olarak konumlandıracak ruhuna her zaman inandık.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“Her platformda ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışımızı dünyaya anlatıyoruz”

Forum sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Altay, şunları kaydetti: “Bu buluşmanın dünyamız ve şehirlerimiz için en güzel sonuçları beraberinde getireceğine yürekten inanıyorum. UCLG, Metropolis Teşkilatı ve Guangzhou Belediyesi ile birlikte her yıl düzenli olarak verdiğimiz Guangzhou Şehir Ödüllerinin 11.’sinin törenini gerçekleştirdik. Ödül alan belediyelerimize ödüllerini takdim ettik.”

Hibya Haber Ajansı