Büyükkılıç’tan ödüllü Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etabının temel atma törenine davet

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hafta sonu temel atma töreni gerçekleştirilecek olan ödüllü Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konut için temel atma töreni, 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla gerçekleşecek.

Tören öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabında yapılan çalışmalarda incelemelerde bulundu.

618 adet konutun yapılacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “2+1, 3+1, 90, 120 ve 140 metrekarelik daireler şeklindedir. Buradaki hak sahiplerinin tamamıyla anlaşmış durumdayız, bir sorun yok. Önceki etapta da yine 572 konutu yapıp, teslim etmiştik. Orada ayrıca bir cami, 5 iş yeri vardı, burada da bir cami planımızda mevcuttur.” diye konuştu.

“3 milyar TL’ye yakın rakam harcanıyor”

Büyükkılıç, 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konutun temel atma töreni düzenleneceğini duyurarak, şunları söyledi:

“İnşallah Cumartesi günü başlamış olduğumuz bu çalışmayı hayata geçirecek olan temel atma merasimini çok değerli bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla yapacağız. Şu anda bahsettiğimiz konu 1,5 milyarlık yatırıma geliyor, bir önceki de yine ona yakın rakamdı. Bu anlayış içerisinde Oruçreis mahallemizin dönüşümü için bin civarında hak sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına 3 milyar TL’ye yakın rakamın harcandığını gözlemlemekteyiz.”

Hibya Haber Ajansı