Yeneroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiği soru önergesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda periyodik asansör bakım ve onarımının yapılmadığı iddialarını, bu sebeple birbiri ardına kazaların meydana gelmesini gündeme taşıdı.

Önergede aynı zamanda, gençlerimizin en temel ihtiyaçlarından olan barınma sorununa dikkati çeken Yeneroğlu, yurtlardaki fiziki eksikliklerin giderilmesi için acilen çözüm önerisi gerekliliğini vurguladı.

Aydın KYK Güzel Hisar Kız Öğrenci Yurdu’nda Zeren Ertaş isimli öğrencinin asansör düşmesi sonucu vefatından sonra da birçok ildeki KYK yurtlarında asansör kazalarının devam ettiğini belirten Yeneroğlu, ailelerin çocuklarını “güvenli” diyerek teslim ettikleri KYK yurtlarının, son günlerde birçok kazanın yaşanmasına sebep olarak can güvenliğinin sağlanması hususunda kamuoyunda büyük bir tedirginliğe yok açtığını söyledi.

Yeneroğlu, en temel ihtiyaçlardan olan barınma sorununun gençleri gün geçtikçe derinden etkilediğini savunarak, KYK yurtlarındaki fiziki eksikliklerin giderilmesi hususunda acilen çözüm önerisi beklediklerini vurguladı.

DEVA Partili Yeneroğlu’nun Bakan Bak’a yönelttiği sorulardan bazıları şöyle:

1. KYK’ya bağlı kaç yurtta, 2022 ile 2023 yılları arasında asansör kazası yaşanmıştır? 2022 ile 2023 yılları arasında asansör kazasından veya asansörlerin arızalanmasından kaç öğrenci etkilenmiştir? Bu kazalara ilişkin kaç kişi hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır?

2. KYK’ya bağlı yurtlarda asansörlerin ödenek yetersizliği nedeniyle bakım ve onarımlarının yapılamadığı iddiaları doğru mudur? Asansör kazalarının yaşandığı yurtlarda asansörlerin aylık ve yıllık bakımları yapılmış mıdır? Yapılmışsa bakım raporları var mıdır?

Hibya Haber Ajansı