İBB iştiraki İSPER ve Gençlik Spor Şube Müdürlüğü tarafından “Gençler Bu Zirve Sizin İçin” başlığıyla düzenlenen, “2. İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı&Zirvesi”, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ve İmamoğlu’nun katılımlarıyla başladı. 8-9 Aralık günleri arasında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğin açılış konuşmasını İmamoğlu yaptı.

İnsan kaynağı sektörünün, günümüzde bir bilim dalı haline dönüştüğünü kaydeden İmamoğlu, Türkiye ve İstanbul’un genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çekti.

“Çocukların ve gençlerin umutlarını yitirdiği bir ortam var”

İmamoğlu, vatandaşlarla yakın diyalog içinde bir belediye başkanı ve siyasetçi olduğunu belirterek, “Kurduğum diyaloglarda, ilkokula giden çocukların dahi ne kadar tedirgin olduklarını, ülkenin durumunu kavradıklarını gördüğümde şaşkın bir biçimde dinliyorum. Bir yanıyla da üzülüyorum elbette. Bu bakımdan çocukların ve gençlerin umutlarını yitirdiği bir ortam olduğunu tespit etmeliyiz. Bu böyle bir dönemden geçerken, elbette bunu tam tersine dönüş döndürme konusunda da etkin adımlar atmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Yenilikçi ve cesur olmaktan vazgeçmeyeceğiz”

Kendi dönemlerinde toplam 42 tane daha açarak İBB kütüphanelerini sayısını artırdıklarını kaydeden İmamoğlu, daha önce olmadığı şekilde 75 bin üniversite öğrencisine karşılıksız eğitim desteği verdiklerinin altını çizdi.

İmamoğlu, her zaman yenilikçi ve cesur olduklarını dile getirerek, “Yenilikçi olmaktan ve cesur olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Böylesi medeniyeti, geçmişi güçlü insan kaynağı kuvvetli bir İstanbul ve böylesi bir ülke, Türkiye, Anadolu, Trakya medeniyetlerinin bulunduğu topluluklarının zenginliğinden var olmuş böyle bir ortamı, Allah, ‘Her şeyi ben bilirim’ diyenlerden korusun” şeklinde konuştu.

“Hak ettiğiniz saygıyı ve özeni gösteren bir yönetim olma kararlılığımızı hiçbir zaman bırakmayacağız”

Üniversite öğrencilerine de yine bölgesel istihdam ofisleri üzerinden İBB ve iştiraklerinde staj ve yarı zamanlı çalışma olanakları sağladıklarını belirten İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Genç arkadaşlarımızın bu fuardan heyecanla ayrılmalarını diliyorum. Sizlere hak ettiğiniz saygıyı ve özeni gösteren bir yönetim olma kararlılığımızı hiçbir zaman bırakmayacağımıza, hatta bu özeni ve ilgiyi daha da yukarıya taşıyacağımıza, böyle bir yönetim olacağımızı bütün genç arkadaşlarıma, sevgili genç hanımefendilere ve beyefendilere buradan söz veriyorum. Buna layık olacağız. Hiç kuşkunuz olmasın.”

Hibya Haber Ajansı