Başkan Şahin konuşmasında, “Bu salon acının azaltıldığı, kader birliği yapıldığı çok özel bir salon. Engel artık elde, ayakta, gözde, kulakta değil. Nasırlaşmış kalpte, gözyaşı dökmeyen gözdedir. Bakanlık yaptığım dönemde engelli bireylere yönelik sınav sistemi düzenlemesi için çok çalıştım. Mücadele ettik başardık. Bugün engellilerle ilgili bu sistem çalışıyor. Bu şehir eğitim şehri, spor şehri, bilim şehri, kültür ve sanat şehri ama en önemlisi engelli dostu yapana kadar çalışacağız.”

Kızılay İl Merkez Başkanı Mustafa Bozgeyik, Kızılay olarak ellerinden geldiği kadar hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“ Asıl engellilik hakkı görememektir, hakikati kapatmak, örtmek zulme rıza göstermek ve bunlara mâni olmamaktır. Türk Kızılayı olarak elimizden geldiği kadar iyilik yolunda, merhamet yolunda memleketimize daha iyi hizmet etme noktasında çaba göstermeye gayret edeceğiz. “

Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Gültekin Serdar Tolay ise, “ Erişebilirlilik herkes için bir haktır ve bu hakkı da vermek gerekir. Erişebilirlilik engelliler için bir zorunluluktur. Yaşlılar için bir ihtiyaçtır. Ama toplumun geneli için bir konfordur. Engelli vatandaşlarımızın acımaya ihtiyaçları yoktur. Onların bir iş yapmak, bilmek, yeteneklerini ortaya koyabilmek için kendilerine fırsat verilmesine ihtiyaçları vardır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla engelliler çok büyük haklara sahip olmuştur.  ” dedi.

Programa onur konuğu olarak sevilen şair ve ses sanatçısı Uğur Aslan da sunumları ve şarkıları ile eşlik etti.

Hibya Haber Ajansı