Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ulusal ve uluslararası kuruluşlarla kurduğu yakın işbirliği sonucu, Uluslararası Göç Örgütü‘nün de (IOM Türkiye) destek verdiği “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar Projesi” kapsamında 25.000.000 TL’lik bir bütçe kullanılacak.

 

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde kayıtları bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadıkları evlerin, IOM bünyesinde görevli üç inşaat mühendisi, bir mimar ve belediye personelinden oluşan ekiple tek tek ziyaret edilmesi, yapılacak tadilat çalışmalarının tespit edilmesiyle başlayan ve 6 Şubat depremleri nedeniyle ertelenen proje yeniden başladı. Her hane için ortalama 100.000 TL harcama yapılması öngörülen projede, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da üç evin onarım bedelini üstlendi.

 

Daha önce 46 ailenin evlerini yenileyerek, huzurlu bir hayata başlamalarını sağladıklarını anımsatan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, proje kapsamında tadilatı yapılacak evlerin öncelikle engelli ve yaşlılar başta olmak üzere, dul ve yetimlerin yaşadığı, düzenli geliri olmayan ailelerin yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı hanelerden belirlendiğini ifade etti.

 

Deprem öncesi belirlenen hane sayısının 180 olduğunu, depremler nedeniyle ertelenen projenin revize edilerek 250 hane ile yeniden başladığını kaydeden Başkan Kuş, Eyyübiye’nin sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı bir merkez ilçe olduğunu belirterek, “Sorumluluk üstlendiğimiz ilk günden itibaren, sosyal belediyecilik anlamında tüm Eyyübiyelilerin yanında olacağımızı belirtmiştik. Yoksul kesimlerin her alanda desteklenmesi, deprem ve sel afetlerinde yaraların sarılarak ihtiyaçların karşılanması, çocukların ve gençlerin başta eğitim olmak üzere spor, kültür sanat ve mesleki eğitim ihtiyaçlarının temin edilmesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayata dâhil edilmesi gibi onlarca destek programını başarıyla uyguladık. Halen devam eden destek programlarımızla, insanlarımızın hayatlarını iyileştirmeye, kendi ayakları üzerinde durabilecek seviyeye ulaşmalarını amaçlıyoruz” dedi.

 

Projeye desteklerinden dolayı IOM Türkiye’ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Kuş, projenin Eyyübiye’ye hayırlı olmasını diledi.

 

IOM Türkiye, sosyal uyum, işgücü göçü ve insani kalkınma, insan ticareti ve kaçakçılıkla mücadele, sınır yönetimi, göçmen koruma, altyapı geliştirme, acil durum yönetimi, barınma ve gıda dışı ürün desteği, kamp yönetimi ve psikososyal destek gibi alanlarda teknik destek sağlıyor ve doğrudan proje uygulamaları gerçekleştiriyor.

 

Eyyübiye Belediyesi ile IOM işbirliğinde yürütülen “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar Projesi” kapsamında, Şanlıurfa’da zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan mülteci aileler de yer alıyor.